Wyłączone konta użytkownika- pomocy!!!!
Moj inteligentny kolega wyłączył wszystkie konta użytkownika- z administratorem włącznie- po czym zrestartował komputer. Jak teraz wejść do windy? Da się, czy formata trzeba robić całego? Obecnie wyświetla się okno zalogowania się do systemu z nazwą użytkownika i wymaga hasła , które nie istnieje. Jeśli ktoś wie jak poradzić sobie z problemem będziemy wdzięczni.
Ps. Z trybu awaryjnego też się nie da wejść- to samo okno wyskakuje.
Odpowiedzi: 8
No widzisz - jak ciut uwagi poświęcić to i efekty zaraz się pojawiają ( Proszę ).
Już się udało. Nasz błąd, przepraszam, nie logowaliśmy się w trybie awaryjnym. W awaryjnym poszło z administratora. Dziękuję. Pozdrawiam.
Ok, dziękuję, wszystko jakby rozumiem, tyle, ze po wpisaniu administratora nie idzie dalej, a kolega mówi że hasła na bank nie tworzył żadnego przy instalowaniu komputera. Więc ja już nie wiem. Ale dzięki za dobre chęci....
Jeżeli hasła nie było - mowa cały czas o koncie wbudowanym - to , po wpisaniu nazwy użytkownika: Administrator, należy wcisnąć enter, by procedurę logowania zakończyć.
Wyłączenie tego konta jest nieskuteczne ( w sposób bezwzględny ), o czym zresztą, o ile pamięć mnie nie myli, napisąłem już kiedyś i powinno to być w którymś z wyników archiwalnych.
Dostep do systemu w w/w sposób jest zawsze możliwy ( pomijam uszkodzenie Windowsa , bo o tym mowy nie ma oraz brak znajomości hasła wbudowanego, bo to już zupełnie inna bajka, o łamanie zahaczająca ).
Po pierwsze to proszę się nie denerwować. Szukam i na tej stronie i w googlach czegoś co by pomogło, ale troszkę się tak do końca nie znam. Wiem , że ignorancja bywa wkurzająca, ale naprawdę się staram.
Przeczytałem to i owo na podanym przez Ciebie linku ale to nie pomaga jakoś, chyba że źle coś robimy.
Owo: ctrl+alt+2xdel nic nie daje. Wpisujemy też "administrator" w nazwie użytkownika, ale jakie tam hasło niby wpisać? Nie było żadnego nigdy a poza tym przecież kolega wyłączył to konto administratora- NIE USUNĄŁ tylko WYŁĄCZYŁ (ciul jeden!!! ) . Wszystkie konta wyłączył i wydają się być właśnie nieaktywne. Cokolwiek nie robimy pojawia się to okno logowania i ni cholery nie wiemy co z tym zrobić. Jest na to sposób ?
A tak Ci trudno wpisać ten ciąg znaków w http://forum.centrumxp.pl/Default.aspx?g=search i sprawdizć ?
Ok, dziękuję bardzo , tylko jakbyś mnie jeszcze uświadomił co to owo 2xdel...., pliiiiiz.
Nie da to się spodni przez głowę włożyc.
W jaki sposób należy wywołać konto wbudowane było opisywane na forum ( i to nie raz ). Nic tylko sięgnąć i o 2xdel poczytać.
Strona 1 / 1