Wyłączanie sie komputera!
Mam problem jezeli zostawie właczony komputer na noc zdaźa sie źe sam sie wyłączy nie wiem czym to jeste spowodowane niedawno wymienalem procesor płyte i dysk oraz grafe Obecnie mam semprona 2500+ płyta asus A7V8X–X pamiwec 256MB dysk 80 gb i karta grafiki ati redaon9200 windowsXP profesional w moim stary sprzecie tez czasami tak sie działo. A ostanio jak go zostawiłem wlączony w nocy na drugi dzien nie mogłem go wcale włączyc dopiero po 2 dniach mi sie udało go odpalic zastranawiam sie czy to nie zasilacz jak myslicie. I jeszcze jedno po takim wyłaczeniu jak odpalam od nowa system windows nie robi skanu dysku tak jakby system sam sie zamknoł. Nie wiem co moźe byc grane prosze o jakies sugestie ! 8)
Napiecie rdzenia procesora 1.65V
+3.3V 3.25V
+5V 4.95V
+12V 12.35V
+5V podczas wstrzymania pracy 4.92V
Temperatury
Płyta główna 31`C(88`F)
Procesor 36`C(97`F)
Dysk 32`C(90`F)
Z góry dziekuje i pozdrawiam nara
Napiecie rdzenia procesora 1.65V
+3.3V 3.25V
+5V 4.95V
+12V 12.35V
+5V podczas wstrzymania pracy 4.92V
Temperatury
Płyta główna 31`C(88`F)
Procesor 36`C(97`F)
Dysk 32`C(90`F)
Z góry dziekuje i pozdrawiam nara
Odpowiedzi: 3
Mój komputer :arrow: Właściwości :arrow: zaawansowane :arrow: Urachamianie i odzyskiwanie( info o uruchamianiu....) :arrow: Ustawienia odznaczyć automatycznie uruchom ponownie
...i napięcia główne (+12,+5 i +3.3Volta) nam podaj. Program Everest takowe podaje (chyba faqa następnego napisze 8), ale to w dzień )
Witam po długiej mojej nieobecności :D :D :D
a co do problemu to sprawdź w właściwościach ekranu (PPm na pulpicie) zakładka wygaszacz ekranu i zasilanie. wszystkie opcje ustaw na wyłączone albo na bardzo długi okres czasowy (ponad 24h)
a co do problemu to sprawdź w właściwościach ekranu (PPm na pulpicie) zakładka wygaszacz ekranu i zasilanie. wszystkie opcje ustaw na wyłączone albo na bardzo długi okres czasowy (ponad 24h)
Strona 1 / 1