Wylączanie kompa pomocy !!!

jak wylączam kompa naciskam w menu start zamknij i wychodzi mi jest ok wszystko i jak sie pojawi monit "moza teraz bezpiecznie wyłączyc kopmuter" ni wyłącza sie i musze to robic ręcznie pomocy !!!!!

Odpowiedzi: 20

Ale mi nie pomogły te 3 sposoby. Ma ktoś jeszcze jakis inny sposób?
Longorn
Dodano
17.08.2003 22:29:32
Ja miałem ten sam problem... do dzisiaj :D Zapytałem sie i mnie odesłali do Was. Zrobiłem tak jak mówił Stylowy i zadziałało, Dzięki!
Krzychooo
Dodano
17.08.2003 14:40:26
Ja mam identyczny problem na Windows 2003. Ale tam nie ma ani tej zakladki ani opcji do zainstalowania tego urzadzenia.
Longorn
Dodano
17.08.2003 13:51:39
Odznaczając tą opcję, przy wyłączaniu komputera pojawia sie niebieskie okno w którym opisany jest błąd. Takźe mnie to nic nie daje :(
ilona
Dodano
11.08.2003 11:38:48
Odznaczając tą opcję, przy wyłączaniu komputera pojawia sie niebieskie okno w którym opisany jest błąd. Takźe mnie to nic nie daje :(
ilona
Dodano
11.08.2003 11:38:48
Poszukaj na forum bylo o restarcie komputera.
Ikona moj komputer wlasciwosci zakladka zaawansowane
pole uruchamianie i odzyskiwanie ustawienia i tam odchacz uruchom ponownie.Pozdrawiam.
Stylowy
Dodano
10.08.2003 23:43:52

czy mam odczuwać niepokój z tego powodu?
run_DNA
Dodano
10.08.2003 16:49:39
Wczoraj zainstalowałam Windowsa XP Pro i nie chce mi się sam komputer wyłączac. Zaznaczam zaawansowane zarządzanie energia, ale przy próbie wyłączenia kompa on się restartuje. Gdy chce dopisac w rejestrze klucz to nie mogę, bo wyskakuje błąd i nie moze odczytac. Co robic?? POMoCY!!!!
ilona
Dodano
10.08.2003 13:19:08
Dzieki za wiadomosc .
Pozdrawiam i zycze milej pracy na komputerze.
Stylowy
Dodano
15.07.2003 23:15:13
Kurcze... pomogło włączenie funkcji APM, nie tych pozostałych tylko tej własnie!!!
A taki byłem sceptyczny,... no, no...?!

niskie ukłony
pozdrawiam :D
jurek
Dodano
15.07.2003 00:06:45
A no przyznaję źe jeszcze nie próbowałem i teraz po Waszych podpowiedziach spróbuję i mam nadzieję źe to pomoźe, jednak jeśli pomoźe ciągle będzie mnie zastanawiało dlaczego niektóre PC nie wymagają edycji a nawet jakby na przekór mają wpisane zero!?
jurek
Dodano
13.07.2003 23:36:03
Moze jest jakas inna jeszcze opcja ale ja jej nie znam poszukaj moze na forum windowsxp.pl
Pozdrawiam.
Stylowy
Dodano
13.07.2003 19:08:22
Komputer komputerowi nie równy podobnie jak czlowiek
czlowiekowi. Czy instalujac u kogos i gdy mu sie nie wylaczal modyfikowales wpis rejestru?
U jednego to dziala u drugiego nie.
Pozdrawiam
Stylowy
Dodano
13.07.2003 19:03:53
Przeczytałem ten temat w całości i nie do końca mogę się zgodzić z podpowiedziami, poniewaź mój PC ma rejestr wyedytowany automatycznie po instalacji na:[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon]
"PowerdownAfterShutdown" = 0.
Dodatkowo w zaawansowanych opcjach zarządzania energią nie mam tak jak niektórzy koledzy opcji APM, nie mam teź zainstalowanego urządzenia "Obsługa NT Apm/Legacy" natomiast w Biosie wszystko jedno czy jest Enabled czy Disabled a jednak moj PC zamyka się zawsze, po kilku juź instalacjach i nigdy nie sądziłem źe taki problem moźe w ogóle istnieć, do czasu kiedy znajomym nie zaczełem instalować XP na ich PC. Dlatego tematem się zainteresowałem poniewaź nie potrafię im pomóc. Dlatego uwaźam źe jeśli niektóre z zaproponowanych rozwiązań komuś pomogły to bardzo dobrze, natomiast sądzę źe musi być jeszcze "coś" innego, co w sposób jednoznaczy ten problem rozwiązuje.
Będę bardzo rad jeśli ktoś jednoznacznie ten problem rozwikła.
pozdrawiam

mój PC:
PIII 866MHz, płyta ECS P6IPAT z nigdy nie aktualizowanym biosem
jurek
Dodano
13.07.2003 17:41:31
Wielu zaobserwowało brak automatycznego wyłączania komputera. Co z tym zrobić?

To prawda. Po zainstalowaniu nowych okienek często komputer nie wyłącza się po zamknięciu Windows XP (a np. pod Win9x nie było tego problemu). Moźe być kilka przyczyn, ale przewaźnie wystarczy uaktywnić tzw. APM (Advanced Power Management).
Wejdź do Panelu Sterowania > Opcje zasilania i na zakładce Zaawansowane zarządzanie energią włącz APM :

Jeśli brak tej zakładki musisz doinstalować obsługę APM. Jak? Poprzez Panel Sterowania > Dodaj sprzęt > Nowe urządzenie sprzętowe > Obsługa NT Apm/Legacy.

Czasem moźe być potrzebne ustawienie równieź w BIOSie płyty głównej (lub aktualizacja BIOS): Power Management Setup > Advanced Power Management > Enable (lub podobnie).
Moźe teź być potrzebne dodanie/modyfikacja wpisu w Rejestru:

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon]
"PowerdownAfterShutdown" = 1
Stylowy
Dodano
10.07.2003 22:44:25
Wyskakuje mi : ,,Oprogramowanie dla tego urządzenia zostało zainstalowane, ale moźe nie działać poprawnie.''

,,System Windows nie moźe zainicjować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. (KOD 37)''

Co jest nie tak??
marcin–boss
Dodano
09.07.2003 13:38:38
Czy w biosie masz wlaczona obsluge ACPI ?
Mozesz rowniez w rejestrze w kluczu:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon
dodac wpis:
PowerdownAfterShutdown
z wartoscia: 1
EL NINO
Dodano
09.07.2003 11:35:30
mam problem z zamykaniem automatycznym XP niewiem czemu po zainstalowaniu tego systemu niechce wylanczac sie automatycznie zrobilem dokladnie tak jak opisuje Stylowy ale system zamiast zamykac sie –restaruje –– Pomocy co mam zrobic!!!!
luka84
Dodano
09.07.2003 05:11:40
mam problem z zamykaniem automatycznym XP niewiem czemu po zainstalowaniu tego systemu niechce wylanczac sie automatycznie zrobilem dokladnie tak jak opisuje Stylowy ale system zamiast zamykac sie –restaruje –– Pomocy co mam zrobic!!!!
luka84
Dodano
09.07.2003 05:11:40
Jesli cos tam ze sterownikami (ale co?), to wymien, przeinstaluj czy zrob cos innego. Ja Ci juz nie pomoge, bo jak ?
EL NINO
Dodano
08.07.2003 20:07:11
pIEKAr
Dodano:
03.06.2003 13:59:27
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2