Wyłaczajacy sie monitor

Witam
Mam taki problem otoz w moim starszym sprzecie ostatnio zaczol sie wylaczac monitor i wlacza sie dopiero wtedy jak wylacze zasialnie i wlacze je ponownie, chodz nie zawsze to dziala. Nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje, wszystko bylo ok a tu nagle cos takiego.
System to Win XP procek: pentium II... Monitor jest sprawny no ale nie wiem co sie dzieje ze sie wylacza... :|

Macie moze jakies opcje, pomysly ?? bedze wdzieczny :)

Odpowiedzi: 4

juz tak robilem ale dzieki :)
Markos
Dodano
21.11.2005 12:10:22
(opis dotyczy winXP, w innych windowsach powinno być podobnie :) )Spróbuj kliknać na "Włściwości Ekranu" zakładka "Wygaszacz ekranu" i tu wybierz na "brak wygaszacza", następnie kliknij myszkąna guzik "zasilanie" i się otworzy nowe okienko "Właściwości: Opcje zasilania" i w "Wstrzymanie systemu", "Wyłącz monitor", "Wyłącz dyski twarde" ustaw na "NIGDY". Zastosuj i moźe będzie dobrze:) U mnie na celeronie 366MHz sie wieszało wszystko przez wygaszacze i stan uspienia:)
Renilps
Dodano
21.11.2005 12:03:29
Mi tak sie dzieje przy graniu w gry, ktore wymagaja sporej mocy graficznej. Jednak moj sprzet powinien bez problemu sobie z tym poradzic. Pojawia sie napis na monitorze: "signal of inpout" lub "out of range". Nie pozostaje mi wtedy nic innego jak wylaczyc i wlaczyc kompa. Zanioslem pecetka do serwisu i tam lezal 2 tygodnie u tzw "fachowca", ktory nie mial pojecia jak ta usterke usunac. Podejrzewam, ze wina lezy tutaj w zbyt slabym chlodzeniu, ale to tylko gdybanie. Jak narazie problem nie zostal wyjasniony.

pozdro
chevalier
Dodano
17.11.2005 11:59:15
mam podobny problem, tyle, źe u mnie płyta jest walnięta
dymeq
Dodano
17.11.2005 10:30:35
Markos
Dodano:
16.11.2005 23:05:21
Komentarzy: