Wyłączający sie dysk i zwis systemu
Cześc
Przeszukalem forum ale nie znalazlem nic z pomoca SZUKAJ
Problem jest następujący:
Mam podłączony dysk 15GB sigate jako drugi dysk.Wczesniej nic sie nie działo aź do momentu skończenia sie antyvirusa w innym kompie [bo to dysk przenośny]
Siedze przy kompie i nagle słysze ze ten dysk sie wyłącza [obroty do zera]
Ostatnim razy pokazał sie blue scrin i restart atomatyczny. Po restarcie to samo wyłącza sie do zera rpm i zawiesza po czym jak dobrze pojdzie odpala znowu dysk i komp tzn. odwiesza sie system.
skanowałem go znalazł 2 vir advere ale po wykasowaniu ich znowu miałem ten jakby zwis
Co robic?
Pozdrawiam
Przeszukalem forum ale nie znalazlem nic z pomoca SZUKAJ
Problem jest następujący:
Mam podłączony dysk 15GB sigate jako drugi dysk.Wczesniej nic sie nie działo aź do momentu skończenia sie antyvirusa w innym kompie [bo to dysk przenośny]
Siedze przy kompie i nagle słysze ze ten dysk sie wyłącza [obroty do zera]
Ostatnim razy pokazał sie blue scrin i restart atomatyczny. Po restarcie to samo wyłącza sie do zera rpm i zawiesza po czym jak dobrze pojdzie odpala znowu dysk i komp tzn. odwiesza sie system.
skanowałem go znalazł 2 vir advere ale po wykasowaniu ich znowu miałem ten jakby zwis
Co robic?
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 5
Od jednego kabla zasilającego idą dwie wtyczki typu MOLEX. Czy dysk twardy jest podłączony sam, czy z innym urządzeniem, np. stacją dyskietek ?
Nie wiem czy to coś da, ale ja tak miałem kiedyś z monitorem. Wgrałem złe sterowniki i problem pojawiał się przy logowaniu do windowsa. Wyskakiwał na ułamek sekundy niebieski ekranik. Gdy przeinstalowałem system z innymi sterownikami do monitorka to wszystko było juź ok. Spróbuj zanim podłączysz dysk znaleźć do niego jakieś sterowniki.
Mam nadzieje źe to jakoś pomoźe ^^
Mam nadzieje źe to jakoś pomoźe ^^
Sprawdzete kabelki, zasilacz przez pół roku jakos wytrzymywał i było ok.
Co dokladnie mowi BLUESCRIN nie wiem ni pamietam – mam odwołac sie do tego linku czyli zrobic to co tam jest ?
Dzis znowu to miałem jak odpalałem win i było logo win i pasek ladowania :|
Pozdrawiam
Co dokladnie mowi BLUESCRIN nie wiem ni pamietam – mam odwołac sie do tego linku czyli zrobic to co tam jest ?
Dzis znowu to miałem jak odpalałem win i było logo win i pasek ladowania :|
Pozdrawiam
Co dokładnie "mówi" blue screen ?
Zastosuj się do tego http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29033#faq2
Zastosuj się do tego http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29033#faq2
Teź tak miałem. Przyczyny mogą byc róźne. Sprawdź kabel prowadzący od zasilacza do dysku twardego, czy nie ma jakiś przepaleń czy coś w tym stylu. Upewnij się, źe twój zasilacz jest dość mocny aby pociągnąć podłączony sprzęt.
Strona 1 / 1