WYŁĄCZA MI SIĘ XP
Witam,zainstalowałem xp profesional wczoraj,usunąłem blastera ,a komputer potrafi się wyłączyć w najmniej odpowiedniej chwili.Mój synek gra na grze i nagle ciemny obraz i komputer się restartuje,a dalej skanowanie itd.Proszę o pomoc.pozdrawiam
Odpowiedzi: 9
Tak czytam i czytam i nic juź nie rozumiem.Miałem win 98SE i wszystko działało.Wgrałem XP Professional,zlikwidowałem tego blastera ,a komputer mi sie potrafi wyłączyć np.gdy zamykam outlooka.Piszecie tu o ustawieniach w Biosie,listwach,zasilaczach,a przecieź ja tylko zmieniłem z WIN 98SE na XP i zaczeły się dać dziwne rzeczy,przed chwileczką wychdiłem z outlooka i teź mi się wyłączył.Dziękuję i pozdrawiam.
Ohaczyłem, zobaczymy. Być moźe to było powodem. Jak nie, to ewentualnie jedynie zasilacz moźe szwankować. Wszystko inne odrzuciłem juź dawno.
no to trzeba w Moj komputer prawym klawiszem myszki –> wlasciwosci –> zaawansowane –> uruchamianie i odzyskiwanie i odznaczyc ptaszka przy "Automatycznie uruchom ponownie" wtedy mozna przynajmniej dowiedziec sie gdzie jest przyczyna (przynajmniej teoretycznie)
Hmm,kolego Pawku,powodow samoistnych restartow moze byc wiele–temat rzeka:
Procek moze sie przegrzewac ?
Drivery uszkodzone ?
Spadki napiecia ?
Zasilacz glupieje ?
Wirusy ?
Ustawienia napiec w Bios`ie ?
I dziesiatki innych,a odpowiedz najczesciej jest tak blisko ze czasami,poprostu jest przez nas niezauwarzalna :D
Procek moze sie przegrzewac ?
Drivery uszkodzone ?
Spadki napiecia ?
Zasilacz glupieje ?
Wirusy ?
Ustawienia napiec w Bios`ie ?
I dziesiatki innych,a odpowiedz najczesciej jest tak blisko ze czasami,poprostu jest przez nas niezauwarzalna :D
Chłopaki, to w ogóle nie musi być Blaster :!:
Ja mam to samo. Mnie komp się teź potrafi zrestartowac bez powodu (Blastera nie mam na bank – mam łatkę, aktualne definicje itd.). na początku myslełem, źe to listwa, bo drugi komp stoi zawsze niewzruszony ––> wymieniłem, ale du.. dalej są restarty, więc... sprawa jest bardziej złozpona niź nam się wydaje :!:
Ja mam to samo. Mnie komp się teź potrafi zrestartowac bez powodu (Blastera nie mam na bank – mam łatkę, aktualne definicje itd.). na początku myslełem, źe to listwa, bo drugi komp stoi zawsze niewzruszony ––> wymieniłem, ale du.. dalej są restarty, więc... sprawa jest bardziej złozpona niź nam się wydaje :!:
No coź, wystarczy dobra wola źeby poszukac,jesli jestes mniej doswiadczonym userem to klikni na link:http://www.wirus.mm.pl/,pozatym na przyszlosc skozystaj z funkcji szukaj.
:lol:
Jak to nie ma :?:
Jest wyszukiwarka,wystarczy w niej wpisać blaster.
Po co pisać to samo po raz setny :?: :?
Wygodnicki :D .
Jak to nie ma :?:
Jest wyszukiwarka,wystarczy w niej wpisać blaster.
Po co pisać to samo po raz setny :?: :?
Wygodnicki :D .
jaki patch pod tym linkiem nic nie ma.
Samo wywalenie blastera nic nie daje.
Microsoft wymyślił taką fajną rzecz jak patch , jego teź naleźy zainstaloawać :wink:.
Więcej info tutaj :
http://www.centrumxp.pl/forum/search.php
Microsoft wymyślił taką fajną rzecz jak patch , jego teź naleźy zainstaloawać :wink:.
Więcej info tutaj :
http://www.centrumxp.pl/forum/search.php
Strona 1 / 1