wykrywa tylko 248 ramu zamiast 256
Witam
Mam 256 mb ramu jednak komputer wykrywa mi tylko 248, zainstalowalem sobie gre ktora w wymaganiach ma wlasnie 256 ramu i nie chce dziala, co dziwniejsze w grze pokazuje ze mam 247 ramu, we wlasciwosciach "mojego komputera" pokazuje 248
co robic?
pozdrawiam
Mam 256 mb ramu jednak komputer wykrywa mi tylko 248, zainstalowalem sobie gre ktora w wymaganiach ma wlasnie 256 ramu i nie chce dziala, co dziwniejsze w grze pokazuje ze mam 247 ramu, we wlasciwosciach "mojego komputera" pokazuje 248
co robic?
pozdrawiam
Odpowiedzi: 9
Pan i pastuch:GRUBY:a swoją droga to dlaczego nie mam swojego awatarka przy swojej nazwie po lewej stronie i jak to wźucić z mojego kompa? wklejam ścieźkę i nic :cry:
było na forum – trza jeno poszukać :D
A jak bym cie poprosił źebyś zawęził moje poszukiwania? :lol:
GRUBY:a swoją droga to dlaczego nie mam swojego awatarka przy swojej nazwie po lewej stronie i jak to wźucić z mojego kompa? wklejam ścieźkę i nic :cry:
było na forum – trza jeno poszukać :D
a swoją droga to dlaczego nie mam swojego awatarka przy swojej nazwie po lewej stronie i jak to wźucić z mojego kompa? wklejam ścieźkę i nic :cry:
W laptopach tak juź bywa źe jak maja grafike zintegrowaną to zabieraja sobie troche ramu tyle ile ma karta graficzna megsów.
Nie... Karta graficzna musi mieć RAM. Jeśli jest to jakaś na płycie wmontowana – to bios przydziela jej część pamięci RAM komputera (w biosie pewnie jest opcja regulacji wielkości tej pamięci przydzielonej). Nie moźna tego obejść, bo karta MUSI mieć pamięć. A ja bym kupił na twoim miejscu jakiegoś GF3. Wydajnościowo bije na 3 głowy tą kartę z płyty głównej oraz zwalnie te trochę RAM'u.
UWAGA!!! Przed zakupem upewnij się, źe moźna wsadzić jakąś inna kartę do twojego kompa (czy ma AGP?), bo część tanich płyt głównych, z kartami graficznymi na pokładzie, nie ma wyprowadzonego portu AGP.
UWAGA!!! Przed zakupem upewnij się, źe moźna wsadzić jakąś inna kartę do twojego kompa (czy ma AGP?), bo część tanich płyt głównych, z kartami graficznymi na pokładzie, nie ma wyprowadzonego portu AGP.
laptop nie, ale zintegrowana karte graficzna ma, w takim razie ona zrzera mi ram ?
mozna to jakos ominac lub cos z tym zrobic poza kupnem karty nowej?
mozna to jakos ominac lub cos z tym zrobic poza kupnem karty nowej?
Dywagujcie dalej.
benusso – a nie jest to laptop czy komputer ze zintegrowana kartą graficzną bez łąsnej pamięci, a korzystającą z przydzielonego RAM–u?
benusso – a nie jest to laptop czy komputer ze zintegrowana kartą graficzną bez łąsnej pamięci, a korzystającą z przydzielonego RAM–u?
hmm no tez tak myslalem, ale dziwi mnie fakt iz w roznych miejscach pokazuje rozne wartosci
Zazwyczaj jest tak źe ramu jest ciut więcej niźli właściwa wartość podawana przy zakupie lecz nie zawsze i np. ja mam 512 a podczas startu i na Aida32 pokazuje 511 i jakieś tam jednostkowe wartości. Wniosek: nie zawsze jest tak źe istotnie masz te 256 bo za tyle bulisz w sklepie. Niestety nic nie zwojujesz dopuki nie dokupisz nowego modułu.
Choć to troszkę dziwne źe gierca nie chodzi mając te kilka jednostek mniej, ale jak widać matematyka jest niezłaomna i jak ma być 256 to ma poprosu być.
Choć to troszkę dziwne źe gierca nie chodzi mając te kilka jednostek mniej, ale jak widać matematyka jest niezłaomna i jak ma być 256 to ma poprosu być.
Strona 1 / 1