Wygładzanie czcionek
Witam.
Mam jedno pytanie: Jak wyłączyć wygładzanie czcionki w viscie?
Odpowiedzi: 1
Przechodzimy do Personalizuj -> Kolor i wygląd okien -> Otwórz klasyczne właściwości wyglądu dla większych ustawień opcji kolorów -> Efekty. Odznacz Użyj następującej metody wygładzania krawędzi czcionek ekranowych.
Strona 1 / 1
Tak też zrobiłem i NIC. Czcionki nadal są kretyńsko "wygładzane", tak jak w opcji "standardowe", czy jest ptaszek, czy go nie ma. To jakiś bug systemu?
To spróbuj tak jeszcze: PPM na Komputer -> Właściwosci -> Zaawansowane ustawienia systemowe -> Efekty wizualne -> Ustawienia -> Niestandardowe -> odznacz ptaszka przy Wyłącz krawędzie czcionek ekranowych.
<DIV>Witam,</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Chciałbym jeszcze raz poruszyć zasygnalizowany tutaj problem.</DIV> <DIV>Po wyłączeniu wygładzania w obu wskazanych w tym wątku lokalizacjach, w niektórych miejscach czcionki nadal są wygładzone. W przeglądarce www jest ok, tak samo jak w outlooku (który się zwie "poczta systemu windows").</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Problem istnieje jednak nadal na pasku windowsa. Także gdy otworzę sobie jakiś folder, to lista plików i menu jest ok, eksplorator też, ale już "ulubione łącza" są wygładzone.</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Czy ktoś ma może dalsze rady dotyczące walki z wygładzaniem? Strasznie mnie to razi, a nie wierzę, że nie ma opcji całkowitego wyłączenia wygładzania. </DIV>
[quote=GrzegorzRogalski] <DIV>Witam,</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Problem istnieje jednak nadal na pasku windowsa. Także gdy otworzę sobie jakiś folder, to lista plików i menu jest ok, eksplorator też, ale już "ulubione łącza" są wygładzone.</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Czy ktoś ma może dalsze rady dotyczące walki z wygładzaniem? Strasznie mnie to razi, a nie wierzę, że nie ma opcji całkowitego wyłączenia wygładzania. </DIV> <P>[/quote]</P> <P> </P> <P>dokładnie tak jest niestety</P> jestem zainteresowany wyłaczeniem tego badziewia. Poswięciłem cały wieczór na poszukiwania gdzie to "odptaszyć" :)) jednak chyba to jakieś domyslne ustawienia systemu. Moze w rejestrze .....