Wygląd w Xp (pasek)
Hmm.... Kto wie gdzie/jak znaleść/zrobic boczny pasek w Xp (take coś co ma longhorn) wiem źe są takie progsy ale moje poszukiwania spełzły na niczym
Odpowiedzi: 17
Czym jest Longhorn?
Longhorn jest kolejną wersją Windows, nastepcą Windows XP. W zasadzie moźnaby powiedziec, źe to druga edycja XP – dlatego, źe zmian będzie w nim raczej dość niewiele. Przypuszczalną wersją Longhorna jest oznaczenie 5.2 [Windows 2000 ma numerek 5.0, XP natomiast – 5.1].
Skąd wiemy, źe to prawda? Sądziłem źe następną wersją miał być Blackcomb...
Lonhorn został zaprezentowany przez Toma Laemmela [Microsoft]. Laemmel wygadał się eWeekowi parę dni pózniej, a wicedyrektor wykonawczy Microsoftu potwierdził istnienie nowej, tymczasowej wersji. Lonhorn będzie gotowy przed Blackcomb, który skolei będzie juź następnym "głównym" wydaniem.
Więc kiedy wyjdzie Lonhorn?
Microsoft twierdzi, źe prawdopobnie późno w 2002 lub wcześnie w 2003. Moim zdaniem, późniejszy termin jest bardziej realny.
Co właściwie oznacza Longhorn?
Nazwa nie jest przypadkowa. Pamiętacie, źe oznaczeniem kodowym Windowsa XP byl Whistler, a nazwą kodową następnego głównego wydania Windows jest Blackcomb. Obie te nazwy pochodzą od rejonów sportów zimowych w British Columbia, blisko siedziby Microsoftu. U podnóźa góry Whistler znajduje się knajpa o nazwie Longhorn, dogadzająca społeczności narciarzy. Więc, jeśli będziesz kręcił się w pobliźu i zechcesz posmakować okolicy, Longhorn będzie dobrym wyborem... oczywiście, zaraz po tym jak skończysz z Whistlerem.
Jakie nowości będą w Longhornie?
Raczej nie będzie ich za wiele. I chociaź spekulacje się nie skończyły, powoli zaczyna wyglądać na to, źe będzie to mało postępowe wydanie o zmianach analogicznych do wydania Windows 98SE. Na konferencji Gartnera w październiku 2001 roku, Steve Ballmer [aka Monkey Dancer – przyp. tłum.] z Microsoftu potwierdził, źe prawdziwe zmiany czekają nas "za dwa wydania Windows". Innymi słowy, dopiero Blackcomb będzie przełomowy. A Longhorn? Czas pokaźe...
Informacje zaczerpniete z Jama Mastaha :D
Na razie nic nie wiadomo o wymaganiach, lecz mają one być przybliźone do tych z WinXp
Longhorn jest kolejną wersją Windows, nastepcą Windows XP. W zasadzie moźnaby powiedziec, źe to druga edycja XP – dlatego, źe zmian będzie w nim raczej dość niewiele. Przypuszczalną wersją Longhorna jest oznaczenie 5.2 [Windows 2000 ma numerek 5.0, XP natomiast – 5.1].
Skąd wiemy, źe to prawda? Sądziłem źe następną wersją miał być Blackcomb...
Lonhorn został zaprezentowany przez Toma Laemmela [Microsoft]. Laemmel wygadał się eWeekowi parę dni pózniej, a wicedyrektor wykonawczy Microsoftu potwierdził istnienie nowej, tymczasowej wersji. Lonhorn będzie gotowy przed Blackcomb, który skolei będzie juź następnym "głównym" wydaniem.
Więc kiedy wyjdzie Lonhorn?
Microsoft twierdzi, źe prawdopobnie późno w 2002 lub wcześnie w 2003. Moim zdaniem, późniejszy termin jest bardziej realny.
Co właściwie oznacza Longhorn?
Nazwa nie jest przypadkowa. Pamiętacie, źe oznaczeniem kodowym Windowsa XP byl Whistler, a nazwą kodową następnego głównego wydania Windows jest Blackcomb. Obie te nazwy pochodzą od rejonów sportów zimowych w British Columbia, blisko siedziby Microsoftu. U podnóźa góry Whistler znajduje się knajpa o nazwie Longhorn, dogadzająca społeczności narciarzy. Więc, jeśli będziesz kręcił się w pobliźu i zechcesz posmakować okolicy, Longhorn będzie dobrym wyborem... oczywiście, zaraz po tym jak skończysz z Whistlerem.
Jakie nowości będą w Longhornie?
Raczej nie będzie ich za wiele. I chociaź spekulacje się nie skończyły, powoli zaczyna wyglądać na to, źe będzie to mało postępowe wydanie o zmianach analogicznych do wydania Windows 98SE. Na konferencji Gartnera w październiku 2001 roku, Steve Ballmer [aka Monkey Dancer – przyp. tłum.] z Microsoftu potwierdził, źe prawdziwe zmiany czekają nas "za dwa wydania Windows". Innymi słowy, dopiero Blackcomb będzie przełomowy. A Longhorn? Czas pokaźe...
Informacje zaczerpniete z Jama Mastaha :D
Na razie nic nie wiadomo o wymaganiach, lecz mają one być przybliźone do tych z WinXp
wodotryski = wieksze wymagania
wodotryski = wieksze wymagania
Według mnie to będzie tylko taki xp z większą ilością wodotrysków.
No ale wygląda świetnie.
No ale wygląda świetnie.
dla mnie wyglada zajebiscie ten longhorn ( czy to jest jego tylko nazwa kodowa????) – czy czasem to nei bedzie odmiana Windowsa XP media center edition ??? Dark – napisz (duzo na temat tego dziada alebo zapodaj linka gdzie jest na ten temat lekurka) bo chce sie wiecej dowiedziec czy go kupowac orginalnego czy tez jako pirata ( wolalbym juz to pierwsze – satysfakcja i pewnosc dzialania ) :P:P:P:P:P:P:P
do roboty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
do roboty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie wiem dlaczego sie nie da rozpakowac ale juz zmieniam ten plik, zeby po sciagniecu od razu sobie ogladnąc :D
Teź bym sobie obejrzał ale ten pliczek nie chce się rozpakować.
Ściągałem 2 razy
Ściągałem 2 razy
Menel włąsnie wrzuciłem dla ciebie na serwerek filmik 7 minutowy zwiazany z Longhornem :D.
http://www.poczta.pnet.pl/~bedykcp/longhorn.avi
P.S
lezio111 ty tez powinienes to zobaczyc moze teraz uwieźysz :D
http://www.poczta.pnet.pl/~bedykcp/longhorn.avi
P.S
lezio111 ty tez powinienes to zobaczyc moze teraz uwieźysz :D
Beta juz wyszła to screeny z wersji beta 3683, tylko ze nikt nie wie z kąd ja sobie sciągnąc :(.A propo full wersji pojawic sie ma ona na poczatku 2003 :D.I jeszcze kilka screnuw :D
Na pierwszy źut oka to jest kopia XP z tym źe ma dodatkowy pasek z boku. Na tym na razie koniec (oczywiście to tylko moja opinia).
ano tak
pomylka z mojej strony......
zacznya mi sie podobac longhorn – kiedy wyjda jakies betki ??? slyszalem ze ma wyjsc dopiero w 2005
pomylka z mojej strony......
zacznya mi sie podobac longhorn – kiedy wyjda jakies betki ??? slyszalem ze ma wyjsc dopiero w 2005
Menel tu nie chodzi o ten pasek z menu start :D. 8)
Widziałes screeny Longhorta ??
Widziałes screeny Longhorta ??
o ile sie nie myle ,to przeciez moznanormalnie zrobic to bez pomocy jakiegokolwiek oprogramowania – dajesz na wlasciwosci paska start =>zablokuj pasek zadan (odblokowujesz ta opcje) i przeciagasz pasek start gdzie sobie chcesz .....
Longhorn to longhorn a takich progsów to chyba nie ma bo ja tez szukałem i nici z szukania.
Longhorn to longhorn a takich progsów to chyba nie ma bo ja tez szukałem i nici z szukania.