Wydruk na "joby" z korespondencji seryjnej

Mój problem dotyczy makra wysyłającego dokument stworzony z korespondencji seryjnej na drukarkę. W tym momencie ma korespondencje seryjną ( 5 stron ), która scala poszczególne rekordy z Excel. Do kaźdego rekordu tworzone jest 3 strony dokumentu A i 2 strony dokumentu B. Tak scalony dokument wysyłany jest na drukarkę za pomocą makra, które wysyła kaźde 5 stron ( komplet dokumentów) jako oddzielny job ( robi to bardzo długo). Jest to operacja niezbędna poniewaź drukarka moźe zszyć te dokumenty, gdy są wysyłane oddzielnie.
Czy jest moźliwość stworzenia makra, które będzie wysyłać dokumenty na drukarkę podczas scalania, dzieląc je na oddzielne joby?
Druga moźliwość to taka źe dokument korespondencji seryjnej zostanie skrócony do 2 stron dokument A i dokument B, a zadaniem makra będzie wydrukowanie dokumentu A zawsze w 3 kopiach, a dokumentu B w 2 kopiach, dzieląc kaźdy rekord na oddzielny job na drukarkę.
Jeźeli ktoś wie jak zapisać makro proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 2

Halo magicy od makra proszę o pomoc. Moźe pomoźe wam makro z którego koźystam teraz

Sub Makro1()
'
' Makro1 Makro
' Makro zapisane 05–12–08 przez hubert
'
Dim i, j, sekcja As Integer
i = 1
sekcje = 20

While i
ActiveWindow.PrintOut Range:=wdPrintFromTo, From:="" & "s" & i & "", To:="" & "s" & i & ""
i = i + 1
Wend

End Sub

Chodzi mi o to źeby z kaźdej sekcji pierwszą stronę drukowało 3 razy, a drugą 2 razy. Mogę przesłać na maila przykład dokumentu. gg 2450703, Jeszcze raz proszę o pomoc.

:idea:
Wąski01
Dodano
09.02.2006 23:10:49
Witam
Ma moźe ktoś pomysł na makro?
Wąski01
Dodano
08.02.2006 20:34:35
Wąski01
Dodano:
06.02.2006 21:09:44