Wycisze do zara a nadal słychać
Czesc
tak jak w temacie, ściszę głośniki do zera, a nadal słychać (cicho ale słychać) dźwięk z głośników.
Mam zintegrowaną kartę dzwiękową Realtek, najnowsze sterowniki. Głośniki Creative 2.1
Co może być tego przyczyną? Kiedyś tak nie było.
Po formacie jest tak samo.
Odpowiedzi: 5
Jedyne co mogę poradzić to sterowniki. Bo Windows sam w sobie nie ma sterów od karty dźwiękowej.
jedna to musi być problem programowy, bo po zainstalowaniu Ubuntu nie ma tego problemu.
Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić??
Irytujący problem.
Ja bym powiedział że wcześnie nie zwróciłeś na to takiej uwagi jaką zwróciłeś teraz, a nie rzucało Ci się w to tak bardzo w oczy. Osobiście z pokrętła przy głośnikach nie korzystam. Jak Cię stać na dobre głośniki to na klawiaturze multimedialnej chociaż najprostszej nie powinieneś oszczędzać...to ułatwia życie...
Chyba masz racje, chociaż nie do końca, bo wcześniej dało radę wyciszyć całkowicie, oczywiście pokrętłem przy głośnikach.
Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie?
Gdzie wyciszasz w systemie czy pokrętłem na głośniku? Raczej wina głośników niż komputera. W sumie to niektóre głośniki tak mają że się nie wyciszają o zera. Wyciszaj je w systemie to nie będzie tego problemu.
Strona 1 / 1