Wyciaganie dzwieku z filmu
Jak wyzej... Chodzi o pliki w formacie *.wmv, *.avi, *.mpg itp. Podajcie nazwe programu i ew. jakies instrukcje :)
PS. Zaraz mi ktos powie, ze to jush bylo na forum [i pewnie jest], ale nie mialem czasu szukac [modem] :(
PS. Zaraz mi ktos powie, ze to jush bylo na forum [i pewnie jest], ale nie mialem czasu szukac [modem] :(
Odpowiedzi: 5
Pawek:W nowszych wersjach jest inaczej. Otwierasz plik z filmem i bierzesz Stream––>Stream list i tam bedziesz miał wszystkie ścieźki. Stamtad dokonujesz zapisu.
Dokładniej to ten program się nazywa VirtualDubMod
Jeźol:Wystarczy uruchomic rejestratora dzwieku który jest standardowo w xp. start, akcesoria, rozrywka... uruchamiasz to po uruchomieniu filmu.
Jeśli w avi jest dźwięk w mp3 to niepotrzebnie go przerabiać na wav! Po co? Żeby później znowu zamieniać na mp3 i tracić jakość?
Lepiej wyciągnąć taką ścieźkę dźwiękową jaka jest w pliku (VirtualDubMod)
A tak poza tym to nie wiem jak chciałbyś to zrobić tym Rejestratorem :–/
stahumir:Chodzi o pliki w formacie *.wmv, *.avi, *.mpg itp
Do mpeg wystarczy TMPGEnc:
File ––> MPRG Tools ––> Simple De–multiplex
Jeśli chodzi o *wmv to zrobisz to w Windows Movie Maker:
ctrl+R ––> zmień urządzenia audio ––> Linia: Wave/MP3
Wystarczy uruchomic rejestratora dzwieku który jest standardowo w xp. start, akcesoria, rozrywka... uruchamiasz to po uruchomieniu filmu.
Hmmm... a moze ktos robil i jeszcze pamieta :) ?
mars28:Z avi i mpg to VirtualDub lub Nandub, otwierasz nim film i w zakładce 'file' jest 'save wav'.
W nowszych wersjach jest inaczej. Otwierasz plik z filmem i bierzesz Stream––>Stream list i tam bedziesz miał wszystkie ścieźki. Stamtad dokonujesz zapisu.
Jeśli chodzi o .wmv, to jest trochę więcej zabawy z nim. Muszisz uzyc enkoderów Microsoftu... Kiedyś to robiłem, ale juź nie pamiętam jak to leciało.
Z avi i mpg to VirtualDub lub Nandub, otwierasz nim film i w zakładce 'file' jest 'save wav'.
Strona 1 / 1