wybor uzytkownika uruchamiajacego program, co z tym zrobic:(
witam,
Po restarcie mam klopot: przy uruchamianiu jakiekolwiek programu pojawia sie okno "Run As". "Which user account do you want to use to run this program". Nie mam pojecia skad to sie wzielo, nie pamietam zebym cos zmienial w systemie....
Czy ktos zna jaki sposobn zeby sie tego pozbyc???
Z gory dziekuje za pomoc...
Po restarcie mam klopot: przy uruchamianiu jakiekolwiek programu pojawia sie okno "Run As". "Which user account do you want to use to run this program". Nie mam pojecia skad to sie wzielo, nie pamietam zebym cos zmienial w systemie....
Czy ktos zna jaki sposobn zeby sie tego pozbyc???
Z gory dziekuje za pomoc...
Odpowiedzi: 3
Wiesz co redik, nie mialem nigdy takich problemow a nie chce mi sie za bardzo szukac w necie podobnych bledow. Sprobuj moze powylaczac wszyskie konta oprocz wbudowanego – Administrator. Reset kompa oczywiscie i zobacz co sie bedzie dzialo. Pozniej zalacz sobie jakies a moze jak sie samo zepsulo, to i samo sie naprawi :wink: .
to niestety nie dziala, znalazlem juz jakispost gdzie wlasnie dawales to rozwiazanie...
w HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionpolicies nie mialem key Explorer. Dodalem go i tam dalem HideRunAsVerb = 1. Rzeczywiscie okienko zniknelo ale programy nie uruchamialy sie wcale...
w HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionpolicies nie mialem key Explorer. Dodalem go i tam dalem HideRunAsVerb = 1. Rzeczywiscie okienko zniknelo ale programy nie uruchamialy sie wcale...
W rejestrze:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionpoliciesExplorer
utworz wpis HideRunAsVerb z wartoscia 1.
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionpoliciesExplorer
utworz wpis HideRunAsVerb z wartoscia 1.
Strona 1 / 1