Wybieranie połączenia LAN.
Na moim laptopie jest połaczenie z internetem za pomoca LAN (radiowe) . Problem polega na ty, źe odbiornik jest bardzp blisko (w zasięgu 300m). Gdy serfuje co jakis czas rozłańcza mi sie z internetem i wyskakuje mi komunikat o wybraniu sieci. Przeciez ja juź wybrałem nadajnik, a komunikat kaźe mi wybrac nadawanie sygnału spośród kilku nadajników. Czy jest moźliwe, aby moja antena odbierała sygnał tylko z jednego nadajnika, tak aby mi nie wyskakiwał komunikat o wyborze sieci??
Z góry dzięki za pomoc :wink:
Z góry dzięki za pomoc :wink:
Odpowiedzi: 6
jesli masz (raczej tak) jakis programik w trayu od sieci radiowej to zaznacz tam nazwe nadajnika z ktorego kozystasz a we wlasciwosciach polaczenia w zakladce sieci bezprzewodowe odptasz uźyj systemu windows do konfiguracji ustawien sieci bezprzewodowej
Model Wirless to U350, a jeśli chodzi czy mam skonfigurowane połączenie sieciowe czy teź biorę z DHCP to nie wiem, nie znam się za bardzo na tym. Jeśli powiesz mi w jaki sposób moźna to sprawdzić to ci powiem. :roll:
jaki masz model karty wireless
chyba nie, chociaz jak masz skonfigurowane polaczenia sieciowe czy bierzesz z DHCP ?
Juz sie z nim kontaktowałem i on stwierdził, źe tak musi być. Czy nie ma na to jakiegoś sposobu w winXP pro??
Twoja antena odbiera sygnal z kilku innych antem i dlatego tak jest. Proponuje abys skontaktowal sie z adminem sieci :)
Strona 1 / 1