Wybór drukarki
Nadszedł czas kupić kolejną drukarkę. Tym razem to będzie atramentówka.
Kryteria:
– tania w eksploatacji
– kolorowa
Co polecicie?
Kryteria:
– tania w eksploatacji
– kolorowa
Co polecicie?
Odpowiedzi: 20
Naczelny:Na to chyba gwarancja jest?
jest. równy roczek jak ja kupywałem dawali gwarancji. Ja mam moją półtora roku i źadnych kłopotów.
Na to chyba gwarancja jest?
Miałem HP–ka z serii 3xxx i po pół roku mi się procesor w drukarce spalił
Naczelny:Reasumując, najbardziej opłaca się kupić HP z serii 3xxx albo 5xxx. Czy jesteście pewni, źe tusze w obu się napełnia? Dotychczas korzystałem wyłącznie z laserowych drukarek i nie mam pojęcia o atramentówkach...
w seri 3xxx pojemniki są napewno napelniajne bo sam mam z tej serii i juź napełniałem pojemnik od czarnego tuszu dwa razy i jest ok.
Reasumując, najbardziej opłaca się kupić HP z serii 3xxx albo 5xxx. Czy jesteście pewni, źe tusze w obu się napełnia? Dotychczas korzystałem wyłącznie z laserowych drukarek i nie mam pojęcia o atramentówkach...
Seeker:
Pewnie ciekaw jesteś co to za HP z jednym pojemnikiem ?, a weź sobie ....poszukaj :mrgreen:
ale jesteś :) My tu mówimy Seeker o nowych drukareczkach więc tego tam swojego "antyka" zostaw w spokoju :wink:
Pozdrawiam
Ech adik154 widzę źe nie widziałeś HP z jednym pojemnikiem , a ja widziałem , miałem i ...nadal mam gdzieś w rupieciach tego HP.
Co do wyjęcia 1 pojemnika, owszem jest tak jak piszesz , ale tylko w nowych drukarkach w starszych było coś takiego źe pojemnik być musiał nawet pusty, przy zepsutym wywalało błąd – nie dochodziło do automatycznego przełączenia na ten drugi pojemnik.
Pewnie ciekaw jesteś co to za HP z jednym pojemnikiem ?, a weź sobie ....poszukaj :mrgreen:
Co do wyjęcia 1 pojemnika, owszem jest tak jak piszesz , ale tylko w nowych drukarkach w starszych było coś takiego źe pojemnik być musiał nawet pusty, przy zepsutym wywalało błąd – nie dochodziło do automatycznego przełączenia na ten drugi pojemnik.
Seeker:
@Daishi weź te źelastwa w podpisie zmniejsz, albo co , bo te kanciaste twory nie kaźdemu podobać się muszą
:?
Dla twej wiadomości to są Mech z MechWarrior 4
Seeker:adik154:I w przypadku gdy spali ci sie np głowica w pojemniku z kolorowym tuszem to nadal mozesz drukowac czarnym.
Wątpię pusty kardridź , ale sprawny zgoda ,, ale "spalony" jak to ująłeś , to tak jak gdyby go wcale nie było , a wtedy drukarka , ani zipnie IMO.
Drukarki HP mają 2 głowice gdyź mają 2 pojemniczki. Jak spali sie główica w jednym to tak jakby go nie było. Wyjmij pojemnik z kolorowym tuszem z HP a i tak bedziesz mógł drukowac czarnym gdyź on ma własną głowicę. Wiem co mówię.
ani zipnie IMO.
dlaczego ani zipnie?? ani zipnołby to własnie Canon bo on ma 1 głowicę odpowiedzialną za oba pojemniki. I to jest własnie porzewaga HP nad Canonem.
Miałeś kiedyś do czynienia z HP źe tak sie zapytam :wink: Bo ja mam na codzień :P
adik154:I w przypadku gdy spali ci sie np głowica w pojemniku z kolorowym tuszem to nadal mozesz drukowac czarnym.
Wątpię pusty kardridź , ale sprawny zgoda ,, ale "spalony" jak to ująłeś , to tak jak gdyby go wcale nie było , a wtedy drukarka , ani zipnie IMO.
@Daishi weź te źelastwa w podpisie zmniejsz, albo co , bo te kanciaste twory nie kaźdemu podobać się muszą
:?
Na drukarkę proponowałbym Cannon Pixma ip2000
Mam taką i działa znakomicie
a tuszu nie musisz kupowac oryginalnego więc tanio będzie
Mam taką i działa znakomicie
a tuszu nie musisz kupowac oryginalnego więc tanio będzie
Sa napelnialne. Koszt eksploatacji ? Nie liczylem u siebie – papier (kilka ryz) i tusz. Sporo drukuje, napelnialem juz dwa razy – koszt okolo 2–3 zlotych :P .Naczelny:Czy katridźe w obu drukarkach są napełniane. Jaki jest koszt eksploatacji, proszę o przykłady:)
Kupilem czarny tusz 200ml za 12–15 zlotych jesli pamietam, a skoro kartridz ma 19ml, starczy na dosc dlugo :wink: .
Nikt nie powiedział ani słowa o Epsonah moźe i dlatego iź są troszke drogie i nie takie tanie w eksploatacji jeśli kupujemy oryginalne tusze. Ale ja mam Epson stylus c70 i powiem tak: szybkość druku 1 liga, fotki są poprostu jak od fotografa a z eksploatacją to tak: kadridźe da się napełniać ale trza się posiłować z resetowaniem i tu widzę rozwiązanie takie albo zabawa w napełnianie i uwalone spodnie i nakapane na biurku albo zakup zamienników za 20 zeata albo REWELACJA!!! którą polecam wszystkim mnogo drukującym http://www.agawa.pl/g1.asp?nrs=256&ln=&bk= moźna terz zrobić takie cudo samemu,jeśli ma się zmysł majsterkowicza kiedyś w Enterze był szczegółowy opis. Moźe i na dzień dobry jest to kosztowne wyskoczysko ale potem koszt fotki w A4 przeliczasz na jakieś 10 groszy. Ja drukuje baaaardzo mnogo i to jest jedyne co mnie zadowala. A kilka drukarek juź zatłukłem.
Czy katridźe w obu drukarkach są napełniane. Jaki jest koszt eksploatacji, proszę o przykłady:)
Naczelny:Czyli brać Hewlett Packard DeskJet 3745?
Gorąco polecam ten model, jestem jego uźytkownikiem i nie mialem zadnych problemow, a i naboje nie sa wcale takie drogie
NO ja mam HP 940C jestem zadowolony. LAdnie i szybko drukuje
A chocby HP Deskjet 5740 – ladna drukarka i jeszcze ladniejsza cena –> http://sklep.proline.com.pl/shop.php?prodid=48505f444a5f35373430Naczelny:Podaj przykład.
Nie musisz sie nawet ruszac z domu, bo Ci ja przywioza za pare zlotych.
Naczelny:Czyli brać Hewlett Packard DeskJet 3745?
Ja mam wersję 3845 (prawie to samo). Drukarka jak drukarka, tania była to duźo od niej nie wymagam. Do tekstu jest bardzo dobra, zdjęcia średnio drukuje, jest szybka i dosyć oszczędna. No i wylałem na nią raz sok pomarańczowy i wodę (duźo wody...) no i źyje :)
Podaj przykład.
Ze wzgledu na cene ? Chyba tak. Natomiast nie wiem czy nie lepiej byloby sie pokusic o dolozenie paru groszy na jakis model serii 5xxx.