Wybór drukarki

Nurtuje mnie problem kupna nowej drukarki, poniewaz denderwuje mnie juz ciagle kupowanie glowic do mojej wysluzonej HP 710. Orginalne glowice dlugi nie pociagna bo albo sie zatka jeden kolor albo wogole przestaje drukowac po ktoryms napelnieniu. Zastanawiam sie czy nie warto lepiej kupic jakies nowej drukarki. Zwracam sie z prozba o opinie urzytkownikow co warto wybrac? Chodzi o to zeby nie bylo problemu z dolewaniem atramentu do glowic, zeby byly dosyc trwale bo duzo drukuje kolorowych rzeczy. Jesli zaszlaby potrzeba wymiany glowic to zeby byly dosyc tanie.

Odpowiedzi: 5

oczywiście wybór naleźy do ciebie...
ale moze skoro tak duzo drukujesz to warto zastanowić sie nad drukarką laserową?
kris_
Dodano
04.04.2006 21:49:34
Wlasnie sprawdzalem na allegro i znalazlem glowice do tej drukarki za 150 zl. Wiec w przypadku zurzycia troche trzeba bedzie wydac na nowa. Te tusze to tez takie malutkie canon ma. W wiekszosci drukuje w pelnej jakosci kolorowe rzeczy wiec szybko by sie kolory skonczyly. Pod tym wzgledem Canon ma duzego minusa.
sq6hzs
Dodano
04.04.2006 21:37:49
napełniać sie w tym wypadku nie opłaca, lepiej kupować zamienniki. Pojemniki z tuszem nie są zintegrowane z głowicą. Nie wiem dokladnie ile kosztuje nowa głowica. Sytuacja z zepsuciem głowicy jeszcze mi się nie zdarzyła. Drukarka nie pamięta tych pojemników.
Jeźeli chcesz drukować oszczędnie to nawet się nie zastanawiaj... kupuj Canona.

:arrow: W teście Komputer Świata (7/2006) 1. miejsce zajeła drukarka Canon PIXMA iP2200.
kris_
Dodano
04.04.2006 21:23:59
W tych Canonach glowica jest zintegrowana czy wymieniana razem z katusza? Tzn czy wymienia sie jedynie zasobniki z tuszem i w przypadku zurzycia jest problem z zakupem nowej glowicy? Jak sprawa z uzupelnianiem wyglada tych glowic? Trzeba jakies skomplikowane zabiegi robic czy wystarczy tylko nalac i po sprawie, czy pamieta drukarka to ze skonczyl sie atrament i trzeba inny wklad wlozyc?
sq6hzs
Dodano
04.04.2006 21:18:49
Polecam jakiś model firmy Canon.
Tusze tanie, zamienniki na allegro moźesz kupić wręcz za śmieszną cene.
Wybór modelu zaleźy tutaj od kwoty jaką przeznaczasz na kupno drukarki.
Sam mam w domu Canona iP1500 ktorego uźywam od ponad roku. Jestem z niego bardzo zadowolony.
kris_
Dodano
04.04.2006 20:51:36
sq6hzs
Dodano:
04.04.2006 20:05:17
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1