Wybór drukarki cz-b
Witam.
Chciałbym zapytać się o wybór drukarki, która byłaby najtańsza w eksploatacji. Chodzi mi praktycznie o druk czarno-biały, niezbyt częsty, i możliwie najtańsze kadridże/napełnienie. Z tego co zdążyłem się już zorientować na różnych stronach użytkownicy najczęściej zachwalają sobie różne modele canona i hp z drukarek atramentowych oraz min. samsunga w kategorii drukarek laserowych. Dodam jeszcze, że nie chciałbym wydać na atramentówke wiecej niż 200zł ( ewentualnie może zainwestować w laserówkę np. Samsung ML-2010P ok 300zł - ale nie wiem czy przy dosyć rzadkim drukowaniu się opłaca (zastosowania raczej studenckie). Prosiłbym o jakieś konkretne wskazówki (przede wszystkim ze względu na niską cenę eksploatacji). Z góry dziękuję i pozdrowienia dla wszystkich.
Odpowiedzi: 1
Zainwestuj w lasera. Jeśli jednak najważniejsza jest dla Ciebie cena to bierz atrament.
Tak się składa, że mam tego Samsunga o którym myślisz. Producent napisał, że toner startowy starcza na 1000 stron wydruku a tymczasem leci u mnie już trzecia ryza. Drukarka jest prosta i głośna, ale szybka i tania. Nowy, firmowy toner do niej podobno kosztuje ponad 200 zł ale za to ma starczać na 3000 stron.
Mam też HaPeka 5440, ale ciągłe wlewki to męka :/ A jak Ci np. kartridż spadnie i się uszkodzi podczas wlewki to musisz kupić nowy a to cena koło 50 zł.