Wybór aparatu.
Siema. Wiem, źe topic trochę nie na temat komputerów, ale jest Was tutaj spora ilość i pewnie niektórzy chociaź się orientują :)
Otóź... Chciałbym kupić aparat cyfrowy. Problem w tym, źe widziałem teoretycznie dobry aparat na allegro. (link)
http://www.allegro.pl/item97772332_12mp_swietny_aparat_cyfrowy_kamera_16xzoom_nowy_.html
Jak łatwo się domyśleć to na allegro wszystko jest wyolbrzymione ;)
Poczytałem więc trochę o nim w necie i komentarze ma słabe.
Ale do tematu.
Chciałbym źeby ten aparat kosztował w granicach 300zł bo nie dysponuje większymi funduszami i chciałbym robić tym aparacikiem naprawdę fajne fotki. Czasem moźe jakiś zachód albo inne idoki ale głónie do zwyczajnych zdjęć. Chciałbym teź źeby aparat mógł nagrywać filmy.
Co byście mi proponowali?
Ja wiem źe to nie jest takie łątwe znaleźć dobry aparat do profesjonalnych zdjęć w tej cenie, ale chciałbym taki aprat na któym bym się nie zawiódł. Ładne fotki, bez problemu. Nie musi mieć bajerów.
Z góry dziękuje i sorry źe tak to zagmatwałem strasznie ;)
Dyniek ;p
Otóź... Chciałbym kupić aparat cyfrowy. Problem w tym, źe widziałem teoretycznie dobry aparat na allegro. (link)
http://www.allegro.pl/item97772332_12mp_swietny_aparat_cyfrowy_kamera_16xzoom_nowy_.html
Jak łatwo się domyśleć to na allegro wszystko jest wyolbrzymione ;)
Poczytałem więc trochę o nim w necie i komentarze ma słabe.
Ale do tematu.
Chciałbym źeby ten aparat kosztował w granicach 300zł bo nie dysponuje większymi funduszami i chciałbym robić tym aparacikiem naprawdę fajne fotki. Czasem moźe jakiś zachód albo inne idoki ale głónie do zwyczajnych zdjęć. Chciałbym teź źeby aparat mógł nagrywać filmy.
Co byście mi proponowali?
Ja wiem źe to nie jest takie łątwe znaleźć dobry aparat do profesjonalnych zdjęć w tej cenie, ale chciałbym taki aprat na któym bym się nie zawiódł. Ładne fotki, bez problemu. Nie musi mieć bajerów.
Z góry dziękuje i sorry źe tak to zagmatwałem strasznie ;)
Dyniek ;p
Odpowiedzi: 8
Istnieja tez komisy fotograficzne dowiedz sie gdzie i czy w twoich okolicach organizowane s.a giełdy fotograficzne i moze tam cos znajdziesz bo na aparat z allegro to szkoda by mi było i 100 zł. przychylam sie do glosu przedmówców zebys dozbierał kasy albo jesli masz taka mozliwosc to pomysl o zakupie na raty teraz konkurencja w kredytach jest duza i mozna kupic cos za 1500 zł i nie odczuc zbytnio spłacanych rat. A do 1500 zł to juz kupisz cos naprawde godnego uwagi
Dyniek to z allegro szczerze to "kupa" za taka kase takie parametry, zapomnij, poszukaj popytaj znajomych moze ktos chce sprzedac jak nizej napisał.
Dyniek powiem Ci szczerze. Jeźeli jesteś dopiero początkującym zdjeciaźem to za 300 zł kupisz aparat tylko do zdjęć rodzinnych. Żadne krajobrazy, zachody słońca, czy inne pomysły – nie wyjda tak jak bys tego chciał. Jedyne zniechęcisz sie do fotografi.
AD 1. Zaleźy od innych parametrów aparatu.
AD 2. Nie spotkałem sie jeszcze z nazwa sensor w aparacie
AD 3. Jeźeli chcesz nagrywać filmy to tak.
AD 4. 1/2000 – jest lepsze :wink:
AD 1. Zaleźy od innych parametrów aparatu.
AD 2. Nie spotkałem sie jeszcze z nazwa sensor w aparacie
AD 3. Jeźeli chcesz nagrywać filmy to tak.
AD 4. 1/2000 – jest lepsze :wink:
duźo tych pytań ma kolega, wobec czego pokieruję na forum np. "Świat obrazu". Co do samego aparatu to moźe jakiś uzywany Canon A70, 75 w tej cenie moźe będzie [na forum na pewno złapiesz kontakt]. Naprawdę dobry aparat zarówno dla początkującego jak i zaawansowanego amatora.
Przepraszam bardzo, ale co w nich takiego fajnego? ;p
Ja jestem zielony z aparatów ;)
Dzięki za posta, juź widzę źe ten aparacik jest do dupy ^_–
A mógłbyś mi coś jeszcze polecić? :D
Acha, jeszcze 4 pytania:
1) Czyli wielkośc fizyczna matrycy powinna być jak największa czy jak najmniejsza?
2) Sensor to inaczej migawka? :D
3) Warto kupować aparat z funkcją nagrywania filmu?
4) migawka 1/2000 jest lepsza od 1/1000? ;p
Ja jestem zielony z aparatów ;)
Dzięki za posta, juź widzę źe ten aparacik jest do dupy ^_–
A mógłbyś mi coś jeszcze polecić? :D
Acha, jeszcze 4 pytania:
1) Czyli wielkośc fizyczna matrycy powinna być jak największa czy jak najmniejsza?
2) Sensor to inaczej migawka? :D
3) Warto kupować aparat z funkcją nagrywania filmu?
4) migawka 1/2000 jest lepsza od 1/1000? ;p
Jest dokładnie napisane 12Mpix interpolowane
Przeczytaj tutaj
http://www.cyberfoto.pl/szko–a–fotografowania–ksi–ka–on/40010–kupujemy–cyfrowke–mini–poradnik.htm
pod drugim obrazkiem jest traktowane o takich aparatach z allegro.
Za 300 zł to cięźko będzie cos ustukać perzyzwoitego do pykania zdjęć, nawet takich niby zachodów słońca.
PS
Przytoczę co fajjniejsze taksty z tego allegro :P
Przeczytaj tutaj
http://www.cyberfoto.pl/szko–a–fotografowania–ksi–ka–on/40010–kupujemy–cyfrowke–mini–poradnik.htm
Za 300 zł to cięźko będzie cos ustukać perzyzwoitego do pykania zdjęć, nawet takich niby zachodów słońca.
PS
makro do 20cm
slot na karty SD nawet do 1 GB
Lampa błyskowa: Auto, włączona, wyłączona, redukcja czerwonych oczu.
odtwarzanie filmów na TV
Jest dokładnie napisane 12Mpix interpolowane
Przeczytaj tutaj
PS
Przeczytaj tutaj
PS
makro do 20cm
slot na karty SD nawet do 1 GB
Lampa błyskowa: Auto, włączona, wyłączona, redukcja czerwonych oczu.
odtwarzanie filmów na TV
"Panie, tak to Panu tylko w Erze dopasuja"
300zł, + te wszystkie funkcje i mozliwosci = raczej zapomnij.
Zastanow sie czy nie poczekac troche, dolozyc kilka zlociszy i kupic cos konkretnego, a nie takie "pstryk gówienko" z chin
300zł, + te wszystkie funkcje i mozliwosci = raczej zapomnij.
Zastanow sie czy nie poczekac troche, dolozyc kilka zlociszy i kupic cos konkretnego, a nie takie "pstryk gówienko" z chin
Strona 1 / 1