Wtyczka zasilająca HDD
:lol: !! Witam !! :lol:
Chciałbym zrobic sobie zasilacz do przenośnego dysku twardego, mam więc prośbę, mógłby ktoś mi opisać wtyczkę zasilania (napięcia itp.) do dysku twardego.
:wink: Z góry serdeczne dzięki :wink:
Chciałbym zrobic sobie zasilacz do przenośnego dysku twardego, mam więc prośbę, mógłby ktoś mi opisać wtyczkę zasilania (napięcia itp.) do dysku twardego.
:wink: Z góry serdeczne dzięki :wink:
Odpowiedzi: 6
MarcinX teraz skup się:
W sumie rzecz wykonalna, ale noszenie kieszeni i zasilacza komputerowego jest mało wygodne.
krzycho747:Chciałbym zrobic sobie zasilacz do przenośnego dysku twardego
W sumie rzecz wykonalna, ale noszenie kieszeni i zasilacza komputerowego jest mało wygodne.
SLAY3R:
achodzi imho o opis wtyczki zasilającej dysk.
Hmmm.....
Moźliwe źe o to chodziło,ale trochę bez sensu,wkładasz molex w hdd i wsio.
Patrząc od lewej czerwony,czarny,czarny,źółty.
Z załączeniem zasiłki jest większy problem :wink:
MarcinX –> nie o to chyba chodzi, pokazujesz jak załączyć zasilacz, achodzi imho o opis wtyczki zasilającej dysk.
Anyway, krzycho747 przestudiuj specyfikację atx, wszystko jest tam opisane: http://www.formfactors.org/developer%5Cspecs%5Catx2_2.pdf
Anyway, krzycho747 przestudiuj specyfikację atx, wszystko jest tam opisane: http://www.formfactors.org/developer%5Cspecs%5Catx2_2.pdf
Ciekawe :P
Ale prościej podpiąć pod IDE.
Ale do rzeczy.
Zpinając pin jak na obrazku z jednum z masowych (czarny) ,załączysz zasiłkę i podasz napięcie na molexy :
Ale prościej podpiąć pod IDE.
Ale do rzeczy.
Zpinając pin jak na obrazku z jednum z masowych (czarny) ,załączysz zasiłkę i podasz napięcie na molexy :
:wink: Zasilaczyk potrzebny, dlatego ze dysk bedzie podłączany do kompów za pomocą kabla USB (upatrzylem na allegro przejsciowke USB – IDE) bez rozkrecania obudowy. :wink:
Po co ci do tego zasilacz :?:
Jeźeli komp ma kieszeń to zasilanie jest podpięte,jeźeli kieszeni nie ma to przy podpinaniu IDE moźna teź molexa.
:?:
Jeźeli komp ma kieszeń to zasilanie jest podpięte,jeźeli kieszeni nie ma to przy podpinaniu IDE moźna teź molexa.
:?:
Strona 1 / 1