Wstrzymywanie systemu pod Windows XP Professional. Co zrobic
Wszystkich dysponujacych odpowiednia wiedza prosze o pomoc.
Moj problem polega na tym, iz Windows XP wstrzymuje mi system, problem zwiazany jest z karta graficzna.
Gdy ja wylaczam pod systemem lub uruchamiam w trybie awaryjnym jest OK, normaaalnie jednak wstrzymuje mi system – wyskakuje "blue skreen" z napisewm "System is halted" i musze restartowac kompa.
Moja karta to GF 2, pod TNT2 mialem podobny problem. Karta jest na 100% sprawna. Sadze, ze blad tkwi w jakis ustawieniach systemowych WinXP. Jak moge zmienic zasoby Karty graficznej pod XP?
Ewentualnie wylaczyc, aby w razie problemu nie wstrzymywal mi systemu– ignorowal go?
Moja plyta to VIA Apollo 133 Pro
Data BIOSU 06/08/00
BIOS type Award Modular BIOS v.51PG
BIOS ID: 06/08/2000–693–686A–2A6LGPAAC
BIOS Eval 06/08/2000 For Apollo Pro–Plus/133 AGP/PCIset
Chipset: VIA 82C691 rev 68
Superio: VIA 686 rev 27 found at port 7h
Mam zainstalowane najnowsze sterowniki do plyty. Do karty zainstalowale, najnowsze detonatory – wersja sterownika karty jednak nic nie zmienia.
Powinienem jeszcze dodac, iz gdy zarzucam MemTest – "wysypuje" mi sie ciagle w jednym miejscu (bodajze tes 4, cash modulos 0 1– czy cos takiego)
Pamiec RAM jest OK, sadze, ze to ewentualnie ustawienia plyty glownej, konfiguracji systemu lub Biosu– niestety nie bardzo sie jeszcze ma tym znam.
Najprawdopodobniej jest to jakis blad pamieci, lecz nie wiem jakiej.
Prosze goraco o pomoc.
Odpowiedzi prosze pisac na moj adres logos@amor.pl
Z grory bardzo serdecznie dziekluje za pomoc.
Wszystkich, ktorzy staraja mi sie pomoc goraco pozdrawiam!
Falcone.
Moj problem polega na tym, iz Windows XP wstrzymuje mi system, problem zwiazany jest z karta graficzna.
Gdy ja wylaczam pod systemem lub uruchamiam w trybie awaryjnym jest OK, normaaalnie jednak wstrzymuje mi system – wyskakuje "blue skreen" z napisewm "System is halted" i musze restartowac kompa.
Moja karta to GF 2, pod TNT2 mialem podobny problem. Karta jest na 100% sprawna. Sadze, ze blad tkwi w jakis ustawieniach systemowych WinXP. Jak moge zmienic zasoby Karty graficznej pod XP?
Ewentualnie wylaczyc, aby w razie problemu nie wstrzymywal mi systemu– ignorowal go?
Moja plyta to VIA Apollo 133 Pro
Data BIOSU 06/08/00
BIOS type Award Modular BIOS v.51PG
BIOS ID: 06/08/2000–693–686A–2A6LGPAAC
BIOS Eval 06/08/2000 For Apollo Pro–Plus/133 AGP/PCIset
Chipset: VIA 82C691 rev 68
Superio: VIA 686 rev 27 found at port 7h
Mam zainstalowane najnowsze sterowniki do plyty. Do karty zainstalowale, najnowsze detonatory – wersja sterownika karty jednak nic nie zmienia.
Powinienem jeszcze dodac, iz gdy zarzucam MemTest – "wysypuje" mi sie ciagle w jednym miejscu (bodajze tes 4, cash modulos 0 1– czy cos takiego)
Pamiec RAM jest OK, sadze, ze to ewentualnie ustawienia plyty glownej, konfiguracji systemu lub Biosu– niestety nie bardzo sie jeszcze ma tym znam.
Najprawdopodobniej jest to jakis blad pamieci, lecz nie wiem jakiej.
Prosze goraco o pomoc.
Odpowiedzi prosze pisac na moj adres logos@amor.pl
Z grory bardzo serdecznie dziekluje za pomoc.
Wszystkich, ktorzy staraja mi sie pomoc goraco pozdrawiam!
Falcone.
Odpowiedzi: 1
Nie napisałeś jaką masz płytę główną. A to moźe być spowodowane właśnie przez nią. Zainstaluj najnowsze
sterowniki do płyty głównej.
Poszperaj takźe w biosie, moźe masz ustawioną jakąś opcję portu agp której nie obsługuje karta.
Na sam koniec zostawiłbym update biosu.
sterowniki do płyty głównej.
Poszperaj takźe w biosie, moźe masz ustawioną jakąś opcję portu agp której nie obsługuje karta.
Na sam koniec zostawiłbym update biosu.
Strona 1 / 1