Wredny wirus
Hej, wtargnął na kompa mojej kumpeli wirus który wyświetla na pulpicie wiadomośc po angielsku ktora po przetłumaczniu znaczy:
"wszystko co robisz jest zapisane na dysku
wszystkir operacje jakie wykonujesz sa logowane(nie wiem gdzie) i jest mozliwe ze wszystkie standardowe pliki zostana skasowane,twoje dane sa dostepne dla innych,i moga byc przeslane do twojego szefa dzieci itp...,jak cos wysylasz, otwierasz strone to Ci ktorzy maja ta strone moga widziec co masz na kompie, wysylajac cos poczta wysylasz swoje dane, wszystko co sciagasz moze bys usuniete, to wszystko zostaje tutaj,,,zawalilas swoje zycie"
A jak się na coś tam kliknie (kumpela nie lubi tłumaczyć" to wyskakuje link
http://213.159.117.130/?affid=NAT–21
JAk go usunąć, co to wogóle jest??!!
Oryginał:
WARNING!
YOU'RE IN DANGER!
ALL YOU DO WITH COMPUTER IS STORED FOREVER IN YOUR HARD DISK. WHEN YOU VISIT SITES, SEND EMAILS... ALL YOUR ACTIONS ARE LOGGED. AND IT IS IMPOSSIBLE TO REMOVE THEM WITH STANDARD TOOLS. YOUR DATA IS STILL AVAILABLE FOR FORENSICS. AND IN SOME CASES FOR YOUR BOSS, YOUR FRIENDS, YOUR WIFE, YOUR CHILDREN.
Every site you or somebody or even something, like spyware, opened in your browser, with all images, and all downloaded and maybe later removed movies or mp3 songs – ARE STILL THERE and could broke your life!
SECURE YOURSELF RIGHT NOW!
Removal instructions
"wszystko co robisz jest zapisane na dysku
wszystkir operacje jakie wykonujesz sa logowane(nie wiem gdzie) i jest mozliwe ze wszystkie standardowe pliki zostana skasowane,twoje dane sa dostepne dla innych,i moga byc przeslane do twojego szefa dzieci itp...,jak cos wysylasz, otwierasz strone to Ci ktorzy maja ta strone moga widziec co masz na kompie, wysylajac cos poczta wysylasz swoje dane, wszystko co sciagasz moze bys usuniete, to wszystko zostaje tutaj,,,zawalilas swoje zycie"
A jak się na coś tam kliknie (kumpela nie lubi tłumaczyć" to wyskakuje link
http://213.159.117.130/?affid=NAT–21
JAk go usunąć, co to wogóle jest??!!
Oryginał:
WARNING!
YOU'RE IN DANGER!
ALL YOU DO WITH COMPUTER IS STORED FOREVER IN YOUR HARD DISK. WHEN YOU VISIT SITES, SEND EMAILS... ALL YOUR ACTIONS ARE LOGGED. AND IT IS IMPOSSIBLE TO REMOVE THEM WITH STANDARD TOOLS. YOUR DATA IS STILL AVAILABLE FOR FORENSICS. AND IN SOME CASES FOR YOUR BOSS, YOUR FRIENDS, YOUR WIFE, YOUR CHILDREN.
Every site you or somebody or even something, like spyware, opened in your browser, with all images, and all downloaded and maybe later removed movies or mp3 songs – ARE STILL THERE and could broke your life!
SECURE YOURSELF RIGHT NOW!
Removal instructions
Odpowiedzi: 8
EL NINO:Przecie zadalem pytanie retoryczne :wink: .Bobi_robert:Przecie napisałem :wink:
OT: To o zawirowaniach tez bylo retoryczne ?? :wink:
Przecie zadalem pytanie retoryczne :wink: .Bobi_robert:Przecie napisałem :wink:
EL NINO:No a niby jak ma pomoc ? :wink:Bobi_robert:Niestety mam watpliwosci ze firewall tu pomoze skoro syf juz sie dostal.
Przecie napisałem :wink:
EL NINO:strzempa, to rozwiazanie:Click "Start", "Settings", and then click "Control Panel". Open the "Display" applet.
Click on "Desktop", "Customise Display..." and "Web".
In the box under "Web pages" look for a checkbox named "Security". If found select it and click "Delete".
Nie koniecznie :wink:
No a niby jak ma pomoc ? :wink:Bobi_robert:Niestety mam watpliwosci ze firewall tu pomoze skoro syf juz sie dostal.
strzempa, to rozwiazanie:
Click "Start", "Settings", and then click "Control Panel". Open the "Display" applet.
Click on "Desktop", "Customise Display..." and "Web".
In the box under "Web pages" look for a checkbox named "Security". If found select it and click "Delete".
Niestety mam watpliwosci ze firewall tu pomoze skoro syf juz sie dostal. Pewnie i nawet by nie zabezpieczyl przed
strzempa: Wpisz spobie w szukajke "WARNING!" i czytaj rozwiazania
Identycznej dalszej tresci nie znajdziesz ale mysle ze procedura usuwania bedzie podobna jak w tamtych przypadkach
strzempa: Wpisz spobie w szukajke "WARNING!" i czytaj rozwiazania
Identycznej dalszej tresci nie znajdziesz ale mysle ze procedura usuwania bedzie podobna jak w tamtych przypadkach
/Hmm a jaki firewall nadaje sie do tego? Jakis prostszy bo mamy doczynienia z lamerem
Zone alarm 2.6?
Zone alarm 2.6?
strzempa w dziale Bezpieczeństwo było pare wątków dotyczących tego tematu, moźe warto zobaczyć.
To nie wirus a reklama Spyware'u :wink:
Firewall ,blokada popup i po problemie.
Przeglądarka to pewnie IE ? :wink:
Firewall ,blokada popup i po problemie.
Przeglądarka to pewnie IE ? :wink:
Strona 1 / 1