Wpis do rejestru – problem
Witam
Mój problem jest taki, źe chcę zainstalować grę, która wymaga powyźszego wpisu, ale wyświetla mi się podany w załączniku komunikat. Nie wiem jaki program skojarzyć z tym plikiem (myślałam, źe to skojarzy się samo, jak zwykle), robiłam format 2 tyg. temu i moźe czegoś nie ustawiłam... Włączyłam opcję modyfikacji rejestru w gpedit.msc, czy ktoś mógłby mi pomóc z tym problemem?
Mój problem jest taki, źe chcę zainstalować grę, która wymaga powyźszego wpisu, ale wyświetla mi się podany w załączniku komunikat. Nie wiem jaki program skojarzyć z tym plikiem (myślałam, źe to skojarzy się samo, jak zwykle), robiłam format 2 tyg. temu i moźe czegoś nie ustawiłam... Włączyłam opcję modyfikacji rejestru w gpedit.msc, czy ktoś mógłby mi pomóc z tym problemem?
Odpowiedzi: 8
Więc coś dodałam ręcznie do rejestru, poszło, ale nie do końca, ale to juź chyba wina czego innego. spróbuję zrobić to, co proponował sapero, trochę mi to brzmi kosmicznie, ale się postaram, w razie problemów się odezwę
pozdrawiam
pozdrawiam
powinien go otwierać regedit
parametr w opcjach folderów: regedit.exe "%1"
na priva poszło:
regedit jest w katalogu 'windows'
moźesz to zrobić na kilka sposobów:
1. start/uruchom wpisz regedit
plik/importuj – wskaź swój plik .reg
2. 2x klik na pliku .reg
jeśli się zapyta o program jakim chcesz to otworzyć to wybieź 'z listy' i teraz:
a) znajdź regedit na liście, zaznacz na dole zeby zawsze otwierał REG tym programem – kliknij 2x na liście na regedit
jeśli na liście niema regedit:
b) kliknij na liście na pierwszy button (wskaź/znajdź/wybierz/szukaj) i wskaź plik c:windows egedit.exe (moźe wystarczy napisać regedit, jak nie, to poprostu wklej całą tą ścieźkę). Teraz patrz a)
jeśli na liście nie pojawi się regedit po wykonaniu punktu b) –daj znać
parametr w opcjach folderów: regedit.exe "%1"
na priva poszło:
regedit jest w katalogu 'windows'
moźesz to zrobić na kilka sposobów:
1. start/uruchom wpisz regedit
plik/importuj – wskaź swój plik .reg
2. 2x klik na pliku .reg
jeśli się zapyta o program jakim chcesz to otworzyć to wybieź 'z listy' i teraz:
a) znajdź regedit na liście, zaznacz na dole zeby zawsze otwierał REG tym programem – kliknij 2x na liście na regedit
jeśli na liście niema regedit:
b) kliknij na liście na pierwszy button (wskaź/znajdź/wybierz/szukaj) i wskaź plik c:windows egedit.exe (moźe wystarczy napisać regedit, jak nie, to poprostu wklej całą tą ścieźkę). Teraz patrz a)
jeśli na liście nie pojawi się regedit po wykonaniu punktu b) –daj znać
hmm ok, postaram się, dzięki.
Zobacz w takim razie jaka jest zawartosc tego pliku i recznie dodaj ten wpis do rejestru w odpowiednim miejscu.
niet, jest to samo. przecieź to odpowiada za dwuklik, więc zachowuje się identycznie :/
ysz... nie mam pojęcia co z tym dalej...
ysz... nie mam pojęcia co z tym dalej...
A prawo klik na tym pliku i wybór opcji: scalaj działa ?
Nie no, to jest normalnie wpis do rejestru, nawet do katalogu gry teź go wgrałam [ale to nie to]. Zresztą przed formatem instalowałam tą grę i plik działał jak powinien, jako wpis do rejestru, więc tu nie o to chodzi. Proszę o dalsze propozycje ;)
Bo to moźe nie jest wpis do rejestru, a rodzaj rejestracji (*.registration) i wcale nie trzeba dodawać do rejestru tylko do katalogu głównego gry ;)
Strona 1 / 1