[WORD] Problem 2010 a 2003
Witam, piszę pracę magisterską i mam problem z Wordem.
Otóż większą część pracy pisałem w W2003 tam też utworzyłem spis treści, ilustracji i automatyczne numerowanie obrazów przy wstawianiu - wszystko grało! (korzystałem z Windowsa XP)
Byłem zmuszony jednak do zmiany komputera i teraz posiadam 64bitowy system (Windows 7) z Office 2010, po otwarciu pisanego dokumentu spis treści i ilustracji jest uwzględniany jednak dodając nowe ilustracje ich numeracja nie jest kontynuowana! Próbowałem coś samemu kombinować żeby to naprawić ale w żaden sposób nie mogę odnieść się do stworzonej wcześniej (w Wordzie 2003) reguły numeracji obrazów.
Nie chcę tworzyć od nowa numeracji i spisu ilustracji bo posiadam już w pracy ok 40 obrazów i wszystko teraz robić od nowa - po prostu paranoja!
Czy jest jakiś sposób by kontynuować stworzony we wcześniejszej wersji Worda spis?
Bardzo proszę o pomoc!
P.S. z dokumentem pracuję w trybie zgodności z W2003.
Odpowiedzi: 2
Niestety konwersja jak przypuszczałeś nic nie dała :/
Ehh... mówił nie mówił, teraz już za późno i nie mam zresztą czasu zapoznawać się z nowym programem, zresztą szablon pracy dyplomowej, który otrzymałem był w Wordzie więc...
Kombinowałem pół dnia i za nic nie mogę tego ugryźć :/
Dziwne to, bo ten spis który już był działa, aktualizuje się itp. tylko przy dodawaniu nowych elementów nic się nie dzieje!
Możesz spróbować przekonwertować dokument do nowego formatu, chociaż obawiam się, że to nie pomoże.
PS. Nie mówił Ci nikt, że pracę magisterską lepiej pisać w LaTeX-u?
Strona 1 / 1