word nie podkresla mi bledow w tekscie???!!!!!!!!
witajcie
niby blacha sprawa, ale nie moge tego rozwiazac. mam ustawiony w wordzie jezyk na polski. w narzedzia/opcje/ pisowania mam zaznaczone aby sprawdzam automatycznie tekst. dlaczego word nie podkresla mi blednie napisanych wyrazow i nie podpowiada poprawek. moze mam odinstalowany slownik???, ale jak to sprawdzic. moze ktos mi pomoze, bo arsenal pomyslow mi sie wyczerpal
pozdrawiam
buzka z gdyni
niby blacha sprawa, ale nie moge tego rozwiazac. mam ustawiony w wordzie jezyk na polski. w narzedzia/opcje/ pisowania mam zaznaczone aby sprawdzam automatycznie tekst. dlaczego word nie podkresla mi blednie napisanych wyrazow i nie podpowiada poprawek. moze mam odinstalowany slownik???, ale jak to sprawdzic. moze ktos mi pomoze, bo arsenal pomyslow mi sie wyczerpal
pozdrawiam
buzka z gdyni
Odpowiedzi: 5
Narzedziach opcjach zaznacz aby podkreslal bledy. Jak nie to moze niektore wyrazy ktos recznie dodal do slownika?
OK, zle sie wyrazilem z ta kopia. Jesli usuniesz plik normal.dot, WORD po uruchomieniu odtworzy taki plik a plik bedzie z domyslnymi ustawieniami.
ale pytanie z jakiej kopi???
bo co z tego ze ja go skasuje jesli word zrobil sobie jego kopie, i zaraz odtworzy ten sam plik?
wiec to chyba nie ma wiekszego sensu
bo co z tego ze ja go skasuje jesli word zrobil sobie jego kopie, i zaraz odtworzy ten sam plik?
wiec to chyba nie ma wiekszego sensu
Szablon wystarczy po prostu skasowac a Word po uruchomieniu "tworzy" nowy z kopii.piotr1958:szablon normal.dot od kolegi (ale na własne ryzyko, dawno tego nie robiłem).
1. Nie powinneś mieć zaznaczonej opcji – Ukryj błędy ortograficzne w tym dokumencie;
2. a w Słownikach niestadartowych, na liście słowników powinneś mieć zaznaczony CUSTOM.DIC
3. Jeśli wszystko masz w porządku spróbuj podmienić szablon normal.dot od kolegi (ale na własne ryzyko, dawno tego nie robiłem).
2. a w Słownikach niestadartowych, na liście słowników powinneś mieć zaznaczony CUSTOM.DIC
3. Jeśli wszystko masz w porządku spróbuj podmienić szablon normal.dot od kolegi (ale na własne ryzyko, dawno tego nie robiłem).
Strona 1 / 1