Word i tło

Zeskanowałem kartke A4.Chciałbym aby była ona tłem w pliku worda,jak to zrobić?Czy obrazek musi mieć jakiś określony wymiar? Gdy próbuję wstawić zeskanowany obrazek na chwilę się pojawia a potem znika (pojawia się fragment).

Odpowiedzi: 5

Narazie próbowałem to zrobić tak–Kropke wstawiałem jako symbol i łączyłem je linią,jednak po zmianie czcionki wszystko się rozjechało.Czy nie ma takiej moźliwości w wordzie aby "zahaczyć" o te kropki linie tak aby przy zmianie czcionki nic się nie zmieniało?
GK
Dodano
11.10.2004 18:45:45
Za pomocą Autokasztatów

Widok > Paski narzędzi > Rysowanie

Moźna teź zrobić rysunek w jakimś programie graficznym i wstawić jako obrazek.
bmalz
Dodano
11.10.2004 16:28:35
Dzięki za pomoc.
Żeby nie zakładać nowego tematu.Jak zrobić coś takiego
http://fotogalerie.pl/fotki/24/39/89/b/1097486000194.jpg
Chodzi mi o te kropki połączone liniami.
GK
Dodano
11.10.2004 13:25:17
Żeby obrazek pokazywał się na kaźdej stronie dokumentu musisz zastosować znak wodny.
KOPIA POMOCY WORD'a NA TERMAT ZNAKU WODNEGO:
Dodawanie tła lub znaku wodnego
Tło wyświetlane jest wyłącznie w widoku układu strony sieci Web i nie jest przeznaczone do drukowania. Dla dokumentów drukowanych stosowane są znaki wodne.

Dodawanie koloru tła lub tekstury do strony sieci Web, dokumentu lub wiadomości e–mail

1. W menu Format wskaź polecenie Tło.
2. Wykonaj jedną z następujących czynności:
Kliknij wybrany kolor.

Kliknij polecenie Więcej kolorów, aby wyświetlić dodatkowe kolory.

Kliknij polecenie Efekty wypełnienia, aby zmienić lub dodać efekty specjalne, takie jak gradienty, tekstury, czy wzory.

3. Wybierz dowolne z pozostałych opcji.
Aby uzyskać pomoc na temat opcji, kliknij znak zapytania , a następnie kliknij tę opcję.

Dodawanie znaku wodnego do dokumentu drukowanego

1. W menu Format wskaź polecenie Tło, a następnie kliknij polecenie Drukowany znak wodny.
2. Wykonaj jedną z następujących czynności:
Aby wstawić obraz jako znak wodny, kliknij polecenie Graficzny znak wodny, następnie kliknij przycisk Wybierz obraz. Zaznacz obraz, którego chcesz uźyć, a następnie kliknij przycisk Wstaw.

Aby wstawić tekstowy znak wodny, kliknij polecenie Tekstowy znak wodny, następnie zaznacz lub wprowadź odpowiedni tekst.

3. Wybierz dowolne z pozostałych opcji, a następnie kliknij przycisk Zastosuj.
Aby uzyskać pomoc na temat opcji, kliknij znak zapytania , a następnie kliknij tę opcję.

4. Aby wyświetlić znak wodny w takiej postaci, w jakiej będzie występował na wydrukowanej stronie, uźyj widoku układu wydruku.
Porada

Jeśli jako znak wodny ma być zastosowany obiekt typu Autokształt, moźna wkleić go ręcznie lub wstawić go do nagłówka dokumentu. W tym przypadku nie moźna uźyć okna dialogowego Drukowany znak wodny do konfiguracji tych ustawień.

Uwaga W celu dodania motywu, w którego skład wchodzą tła dokumentu, elementy ozdobne i schematy kolorów naleźy uźyć polecenia Motyw z menu Format.
piotr1958
Dodano
09.10.2004 14:07:45
Wstaw > Obraz > Z pliku...

masz obrazek. PPM na niego > Formatuj obraz > Uklad > Za tekstem > OK

rozciagasz go na cala szerokosc i masz tlo :)
bmalz
Dodano
09.10.2004 12:02:25
GK
Dodano:
08.10.2004 23:23:35
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1