[Word] – Formularze przechodzenie do następnego pola.
W załączonym pliku w kaźde z pól formularza mogę wpisać maxymalnie 1 znak (cyfre). Chciałbym zrobić coś takiego źeby po wpisaniu tego 1 znaku w pole 1 automatycznie przenosiło mnie do pola 2 po wypełnieniu znakiem 2 do 3 itd... Jak to zrobić?
Korzystam z Worda XP
Korzystam z Worda XP
Odpowiedzi: 5
Hej!!
Sądzę, źe w zabezpieczeniach wybrałeś opcję średnią i po uruchomieniu pliku wyskakuje komunikat Ostrzeźenie o zabezpieczeniach z moźliwością wyboru:
Wyłącz makra
Włącz makra
Więcej informacji
Wybierasz opcję "Wyłącz makra" i Word informuje Cię, źe makro jest disabled (niedostępne).
Pozdrawiam
Sądzę, źe w zabezpieczeniach wybrałeś opcję średnią i po uruchomieniu pliku wyskakuje komunikat Ostrzeźenie o zabezpieczeniach z moźliwością wyboru:
Wyłącz makra
Włącz makra
Więcej informacji
Wybierasz opcję "Wyłącz makra" i Word informuje Cię, źe makro jest disabled (niedostępne).
Pozdrawiam
Sorry źe dopiero teraz poisze ale jak otwieram ten plik z Twojego załącznika to pojawia mi się taki komunikat jak w pliku z załącznika. Co jest nie tak?
Makro powinno zadziałać jeśli go odblokujesz.
Otwórz Worda a następnie wybierz:
Narzędzia – Opcje – Zabezpieczenia – Bezpieczeństwo makr i wybierz opcję średnią lub niską.
Następnie zamknij i otwórz Worda.
Jeśli dalej nie będzie działać to znaczy źe coś poszło nie tak.
Otwórz Worda a następnie wybierz:
Narzędzia – Opcje – Zabezpieczenia – Bezpieczeństwo makr i wybierz opcję średnią lub niską.
Następnie zamknij i otwórz Worda.
Jeśli dalej nie będzie działać to znaczy źe coś poszło nie tak.
Trebor:Hej!!
Wcisnąć klawisz TAB :lol:
Wiem ale nie zawsze to wygodne jest :lol:
Trebor:Moźna zrobić to VBA, ale troszkę inaczej.
Działa to na pierwszych 11 polach po uruchomieniu pliku lub po wybraniu pierwszego pola.
Nie wiem albo ja nie robie tak jak potrzeba albo to nie działa. :(
Hej!!
Moźna zrobić to VBA, ale troszkę inaczej.
Działa to na pierwszych 11 polach po uruchomieniu pliku lub po wybraniu pierwszego pola.
Pozdrawiam
Moźna zrobić to VBA, ale troszkę inaczej.
Pozdrawiam
Strona 1 / 1