word: blokowanie dokumentów do edycji vol.2
Hejo, :? mam problem podobny do Zechsa (post z dn.21.10.2003). Word, po otwarciu OBOJĘTNIE JAKIEGO PLIKU *.doc blokuje jego edycję :( i niestety takie rozwiązania jak narzędzia/opcje etc. nie pomagają, poniewaź PRAWIE WSZYSTKIE opcje mam ZABLOKOWANE :( (nawet taką funkcję jak "zapisz jako"!). Po zamianie formatu na *.htm czy *.html Word najpierw widział te pliki jako *.doc, a teraz KAŻDY plik *.doc otwiera jako HTML (gdzie równieź wszystkie polecenia są zablokowane)> POMÓŻCIE, CO ROBIĆ???? Czy czeka mnie reinstalacja? ;([b];(
Odpowiedzi: 7
no nic,znalazlam plytke z office xp, zainstalowalam i wszystko dziala (jakos nigdy nie bawilam sie w win xp w grzebanie w rejestrze i za duzo czasu by mi zajelo chyba dogrzebanie sie do niego i niewyrzadzenie szkod :P – usuniecie i zainstalowanie na nowo bylo szybsze ;))) DZIEKUJE ZA POMOC JESZCZE RAZ!!!
moźe jeszcze przed przeinstalowaniem systemu oczyść rejestr ze wszystkich wpisów office'a i wtedy ponownie spróbuj go zainstalować.
jeśli to nic nie da, to chyba tylko ponowna instalacja windowsa pozostaje....
jeśli to nic nie da, to chyba tylko ponowna instalacja windowsa pozostaje....
heeeeh... zapodzialam gdzies plytke z officem :( i zostalam ze sie tak wyraze do instalacji office'a 2000 – i o dziwo – nie da sie (blad 1933?? czy jakos tak...)!!! mam do napisania prace licencjacka i chyba u siebie w domu jej nie napisze :(( jejku... albo napisze ja w notepadzie ;) chyba mnie czeka przeinstalowanie systemu... :( heeeeh... :(
Oki, przeinstaluj (mam nadzieje, źe pomoźe) i daj nam znać czy się udało.
Niestety tak się dzieje z kaźdym plikiem...i to dopiero od wczoraj, wcześniej było wszystko OK...
Co do włączania trybu ochrony edycji... napisałam przecieź, źe ta funkcja jest nieaktywna... :( nie da się jej ani włączyć, ani wyłączyć.. nigdy mi się to wcześniej nie zdarzało, dlatego jestem w lekkim szoku... no a cały pakiet pięknie działał juź od jakiegoś czasu :) (jest zaktywowany!). Chyba jednak wgram go na nowo... DZIĘKI ZA POMOC!! :) :!:
Co do włączania trybu ochrony edycji... napisałam przecieź, źe ta funkcja jest nieaktywna... :( nie da się jej ani włączyć, ani wyłączyć.. nigdy mi się to wcześniej nie zdarzało, dlatego jestem w lekkim szoku... no a cały pakiet pięknie działał juź od jakiegoś czasu :) (jest zaktywowany!). Chyba jednak wgram go na nowo... DZIĘKI ZA POMOC!! :) :!:
To mi wyglada jak niezaktywowany Office. Jeźeli nie reinstalacja (na krotką metę skuteczna), to telefon do MS, albo wycieczka do eMule.
i tak sie dzieje z kaźdym plikiem ?
bo być moźe masz włączoną ochronę plików przed edycją
narzędzia –> chroń dokument
jednkaźe to się tyczy konkretnego pliku, a nie wszystkich, ale sprawdzić nie zaszkodzi
bo być moźe masz włączoną ochronę plików przed edycją
narzędzia –> chroń dokument
jednkaźe to się tyczy konkretnego pliku, a nie wszystkich, ale sprawdzić nie zaszkodzi
Strona 1 / 1