[word] autonumerowanie tabel, makro?
Mam zrobioną w Wordzie tabelkę (2 na jednej stronie) patrz załącznik, w pierwszym wierszu tej tabeli jest "RDS ......... /2005", dokument będzie miał moźe 50 moźe 200 stron, na kaźdej stronie będą te tabelki, z tym źe kaźda tabela zamiast "RDS ......... /2005" powinnna mieć zapis "RDS 1/2005", "RDS 2/2005" itd., nie za bardzo mi się uśmiecha pisać te cyferki ręcznie, ani w Wordzie, czy jest jakiś sposób źeby Word sam nadał te numery? Jeśli makro to czy mógłby mi ktoś takie makro napisać? W pliku z załącznika są tylko 2 strony, resztę stron będzie robione poprzez kopiuj wklej tego co juź jest. Korzystam z Worda XP.
Odpowiedzi: 6
Dzieki wielkie, działa !!! a ja wklepałem ListNUM z poczatkowa 500 i kopiowałem odrazu :)
Za pierwszym razem wstawiasz pole z Wartością początkową 500 i to pole nie kopiujesz,
w drugiej kolejności wstawiasz pole bez Wartości początkowej i to pole kopiujesz.
w drugiej kolejności wstawiasz pole bez Wartości początkowej i to pole kopiujesz.
Coś mi te numerowanie od 500 nie wychodzi z LISTNUM mozesz to zrobic w pliku z 1 posta i wstawic na forum gotowe?
Dzieki za okazana juz pomoc.
Dzieki za okazana juz pomoc.
Taką opcję ma pole LISTNUM; sposób (format) numeracji zmienia się przez Format – Punktory i numeracja :P
Dzieki, działa super!!! Jest tylko jedno pytanie jeszcze. Jak zacząć to numerowanie np od 500? Nie widze tam takiej opcji chyba.
Za pierwszym razem Wstaw – Pole ... – AutoNum
Potem całość moźna kopiować, a program powinien automatycznie zmieniać numeracje. :wink:
Potem całość moźna kopiować, a program powinien automatycznie zmieniać numeracje. :wink:
Strona 1 / 1