WORD 2007 i "wyślij plik"

Używam Office 2007 dla użytkowników domowych, czyli bez Outlooka. Jako programu pocztowego używam Thunderbirda. Mam w WORD-ie nieaktywne wszystkie opcje wysyłania dokumentu mailem, nawet jako załącznika. Ze strony internetowej Microsoftu wyczytałem, że jest to nie aktywne dlatego że mam nie skonfigurowanego Outloka :rolleyes: Czy da się to obejść, czyli uaktywnić wysyłanie plików z poziomu WORD-a za pomocą domyślnego programu pocztowego ?

Odpowiedzi: 4

W zasadzie to Oultook był tylko zainstalowany. Nie używałem go i jakoś nie pamiętam bym go konfigurował - czyli ustawił przynajmniej jedno konto pocztowe.
Judykator
Dodano
16.05.2007 10:03:41
Czyli dobrze rozumiem, Outlook był również skonfigurowany i"przekazywał" informację do domyślnego programu pocztowego (Thunderbirda)?
Bobi
Dodano
16.05.2007 09:54:41
Może i tak. Ale przy poprzedniej wersji pakietu z Outlookiem ikony (opcje) wysyłania były aktywne, a ich użycie powodowało włączenie tegoż Thunderbirda.
Judykator
Dodano
16.05.2007 09:46:28
Raczej nic z tego nie będzie ponieważ na ten moment Thunderbird nie ma zaimplementowanej obsługi MAPI co jest niezbędne aby ta funkcja działała. Jest kilka innych programów pocztowych oprócz OE i Outlooka, które tą technologię wspierają, ale nie TB.
Bobi
Dodano
16.05.2007 09:35:01
Judykator
Dodano:
16.05.2007 09:01:58
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1