Wolny komputer.
Witam Wszystkich!
Mam taki problem iź od pewnego czasu mój komputer wolno pracuje.Kiedy otwieram folder w którtm mam zbiór plików multimedialnych to explorer uźywa około 99% cpu i niemogę zamknąć tego folderu,zostaje on na pasku zadań.Czasami nie mogę wogóle otworzyć np. filmu.Dopóki nie otworzę folderu z plikami multimedialnymi wszystko działa w miarę ok.Proszę o porady. :)
Mam taki problem iź od pewnego czasu mój komputer wolno pracuje.Kiedy otwieram folder w którtm mam zbiór plików multimedialnych to explorer uźywa około 99% cpu i niemogę zamknąć tego folderu,zostaje on na pasku zadań.Czasami nie mogę wogóle otworzyć np. filmu.Dopóki nie otworzę folderu z plikami multimedialnymi wszystko działa w miarę ok.Proszę o porady. :)
Odpowiedzi: 10
Jak moźesz to napisz jak mogę to naprawić.
farmer1979:WD 1600jb
@farmer1979 tn dysk powinnien pracować na wyźszym UDMA
WD 1600jb
farmer1979:UDMA TRYB 2
Posiadasz stary dysk :?:
UDMA TRYB 2
źle okresliłem sie ;) Miałem na mysli start–>> uruchom–>> sysdm.cpl Sprzęt–>> Menadzer urządzeń–>> Kontroler IDE ATA/ATAPI Podstawowy kanał IDE–>> Ustawiania zaawansowane, PIO czy UDMA :?:
NTFS
w jakim trybie pracuje Twój dysk :?:
Raczej tak poniwaź problem pojawia się głównie po próbie uruchomienia któregość z plików video.Jak moźesz to opisz dokładniej co mam zrobić.Z góry wielkie dzięki.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{87D62D94–71B3–4b9a–9489–5FE6850DC73E} i usuwasz klucz InProcServer32
sądzę jednak, źe przyczyna leźy tu, w funkcji podglądu plików wideo
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler]
@="" (bez wartości) domyślna wartość "{87D62D94–71B3–4b9a–9489–5FE6850DC73E}"
Rozumiem, źe
sądzę jednak, źe przyczyna leźy tu, w funkcji podglądu plików wideo
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler]
@="" (bez wartości) domyślna wartość "{87D62D94–71B3–4b9a–9489–5FE6850DC73E}"
Rozumiem, źe
odnosi się tylko do plików video?od pewnego czasu mój komputer wolno pracuje