wolny internet na lan
mam proble z siecią jest bardz wolna sandra podaj 32 kb/s.bardzo wolno sciaga programy i ładuje strony www. wind xp prof.
karta sieciowa gigabit eternet kont. marvel yukon 10 –100– 1000 – nowe stery zintegrowana na pł.gigabyt połączenie LAN 100 Mbs.i takie jest ale nie mogę go wykorzystać.poradzcie cos
moze jakies zmiany w karcie albo program .wogóle nie znam sie na tym komp.mam 4 mies.
z góry dzieki
karta sieciowa gigabit eternet kont. marvel yukon 10 –100– 1000 – nowe stery zintegrowana na pł.gigabyt połączenie LAN 100 Mbs.i takie jest ale nie mogę go wykorzystać.poradzcie cos
moze jakies zmiany w karcie albo program .wogóle nie znam sie na tym komp.mam 4 mies.
z góry dzieki
Odpowiedzi: 1
Jaką prędkość masz w swoim abonamencie? Dla przykładu ja mam takźe internet z sieci odiedlowej o prędkości 350kbit (kilobitów), więc teoretycznie mogę ściagać pliki z prędkością 40KB/s (kilobajtów) Z tym jest jednak róźnie, poprostu jest zbyt wiele czynników niezaleźnych od mojego dostawcy internetu – serwer z którego ściągam moźe mieć limit pasma dla pojedyńczego uźytkownika, ten serwer moźe być przeciąźony, odległość od serwera jest znaczna, itp. Znaczna część ludzi takźe źle interpretuje szybkość internetu, piszesz:
Oczywiście twoja karta sieciowa moźe odbierać nawet te 100 megabitów na sekundę, czyli 12,5 megabajta/s lecz to jest tylko moźliwość karty sieciowej. Takiej prędkości transmisji z internetu nie oferuje źaden dostawca internetu dla klienta indywidualnego.
...połączenie LAN 100 Mbs.i takie jest ale nie mogę go wykorzystać.
Oczywiście twoja karta sieciowa moźe odbierać nawet te 100 megabitów na sekundę, czyli 12,5 megabajta/s lecz to jest tylko moźliwość karty sieciowej. Takiej prędkości transmisji z internetu nie oferuje źaden dostawca internetu dla klienta indywidualnego.
Strona 1 / 1