wolny internet na lan

mam proble z siecią jest bardz wolna sandra podaj 32 kb/s.bardzo wolno sciaga programy i ładuje strony www. wind xp prof.
karta sieciowa gigabit eternet kont. marvel yukon 10 –100– 1000 – nowe stery zintegrowana na pł.gigabyt połączenie LAN 100 Mbs.i takie jest ale nie mogę go wykorzystać.poradzcie cos
moze jakies zmiany w karcie albo program .wogóle nie znam sie na tym komp.mam 4 mies.
z góry dzieki

Odpowiedzi: 1

Jaką prędkość masz w swoim abonamencie? Dla przykładu ja mam takźe internet z sieci odiedlowej o prędkości 350kbit (kilobitów), więc teoretycznie mogę ściagać pliki z prędkością 40KB/s (kilobajtów) Z tym jest jednak róźnie, poprostu jest zbyt wiele czynników niezaleźnych od mojego dostawcy internetu – serwer z którego ściągam moźe mieć limit pasma dla pojedyńczego uźytkownika, ten serwer moźe być przeciąźony, odległość od serwera jest znaczna, itp. Znaczna część ludzi takźe źle interpretuje szybkość internetu, piszesz:
...połączenie LAN 100 Mbs.i takie jest ale nie mogę go wykorzystać.

Oczywiście twoja karta sieciowa moźe odbierać nawet te 100 megabitów na sekundę, czyli 12,5 megabajta/s lecz to jest tylko moźliwość karty sieciowej. Takiej prędkości transmisji z internetu nie oferuje źaden dostawca internetu dla klienta indywidualnego.
spiderko
Dodano
31.01.2006 14:48:11
marcin255
Dodano:
31.01.2006 11:58:23
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1