Wolnu start windows xp.

Witam.
Mam problem z uruchamianiem wina xp. A mianowicie kiedys pasek, który mówi o ładowaniu systemy przelatywał ok 4–5 razy a teraz ok 20 :/, a wszystko to stało się po tym jak kumpel do mnie przyszedł i podłączył dysk. Okazało się źe ma popsuty dysk, odłączyliśmy więc jego dyzia włączam kompa i wielka lipa system uruchamia się jak wyźej napisałem. Robiłem format i nie pomogło!!! Robiłem teź defragmentacje c i tez lipa. Proszę o pomoc!! Czy mi padł dysk?? Jest nowiutki .

Odpowiedzi: 4

mam to samo w 98

tylko ze na poczotku jest jeszcze ok.......
pozniej wszystko sie zwalnie foldery mi sie wolno wlaczajo(wolniej niz wczesniej)

P 3 600,R TNT 2 32MB, Soun blaster pro, 192 MB

Da sie to jakos poprawic aha defragmentacje robilem
pIEKAr
Dodano
28.01.2004 20:04:03
Nie w BIOS–ie, a raczej w menager–ze urządzeń trzeba sprawdzić czy dysk nie przeszedł w PIO ( kontrolery IDE/ATAPI ) – sprawdzić bieźący tryb transferu – jezęli jest PIO to trzeba ten kontroler odinstalować i zrestartować komputer.
Anonymous
Dodano
28.01.2004 13:47:27
Poszukaj podobnych topiców, a wczesniej sprawdź, czy przypadkiem coś nie przestawiło Ci się w Biosie – przede wszystkim zmiana kolejności bootowania dysków oraz opcja S.M.A.R.T. (powinna wg mnie być disabled)
Pawek
Dodano
27.01.2004 18:07:30
Witam
Jeźeli martwisz się, źe się dysk uszkodził wejdź na stronę producenta tego dysku i ściągnij program diagnostyczny. Przetestuj go i będziesz wtedy pewien co do dysku.

Pozdrawiam
Herne
Dodano
27.01.2004 15:08:03
Anonymous
Dodano:
27.01.2004 14:28:23
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1