Wolnu start windows xp.
Witam.
Mam problem z uruchamianiem wina xp. A mianowicie kiedys pasek, który mówi o ładowaniu systemy przelatywał ok 4–5 razy a teraz ok 20 :/, a wszystko to stało się po tym jak kumpel do mnie przyszedł i podłączył dysk. Okazało się źe ma popsuty dysk, odłączyliśmy więc jego dyzia włączam kompa i wielka lipa system uruchamia się jak wyźej napisałem. Robiłem format i nie pomogło!!! Robiłem teź defragmentacje c i tez lipa. Proszę o pomoc!! Czy mi padł dysk?? Jest nowiutki .
Mam problem z uruchamianiem wina xp. A mianowicie kiedys pasek, który mówi o ładowaniu systemy przelatywał ok 4–5 razy a teraz ok 20 :/, a wszystko to stało się po tym jak kumpel do mnie przyszedł i podłączył dysk. Okazało się źe ma popsuty dysk, odłączyliśmy więc jego dyzia włączam kompa i wielka lipa system uruchamia się jak wyźej napisałem. Robiłem format i nie pomogło!!! Robiłem teź defragmentacje c i tez lipa. Proszę o pomoc!! Czy mi padł dysk?? Jest nowiutki .
Odpowiedzi: 4
mam to samo w 98
tylko ze na poczotku jest jeszcze ok.......
pozniej wszystko sie zwalnie foldery mi sie wolno wlaczajo(wolniej niz wczesniej)
P 3 600,R TNT 2 32MB, Soun blaster pro, 192 MB
Da sie to jakos poprawic aha defragmentacje robilem
tylko ze na poczotku jest jeszcze ok.......
pozniej wszystko sie zwalnie foldery mi sie wolno wlaczajo(wolniej niz wczesniej)
P 3 600,R TNT 2 32MB, Soun blaster pro, 192 MB
Da sie to jakos poprawic aha defragmentacje robilem
Nie w BIOS–ie, a raczej w menager–ze urządzeń trzeba sprawdzić czy dysk nie przeszedł w PIO ( kontrolery IDE/ATAPI ) – sprawdzić bieźący tryb transferu – jezęli jest PIO to trzeba ten kontroler odinstalować i zrestartować komputer.
Poszukaj podobnych topiców, a wczesniej sprawdź, czy przypadkiem coś nie przestawiło Ci się w Biosie – przede wszystkim zmiana kolejności bootowania dysków oraz opcja S.M.A.R.T. (powinna wg mnie być disabled)
Witam
Jeźeli martwisz się, źe się dysk uszkodził wejdź na stronę producenta tego dysku i ściągnij program diagnostyczny. Przetestuj go i będziesz wtedy pewien co do dysku.
Pozdrawiam
Jeźeli martwisz się, źe się dysk uszkodził wejdź na stronę producenta tego dysku i ściągnij program diagnostyczny. Przetestuj go i będziesz wtedy pewien co do dysku.
Pozdrawiam
Strona 1 / 1