WOLNO OTWIERAJACE SIE FOLDERY W XP
Czesc moj problem jest nastepujacy :
Dopiero co zainstalowalem swiezego Xpeka na moim kompie i w sumie nic nie instalowalem nowego z progzow (tzn instalowalem te programy co zawsze :P) i nagle zauwazylem ze po kliknieciu na folder (np moj komputer albo okno explorera ) musze czekac ponad kilka sekund zeby mi sie to otworzylo nigdy tak nie mialem czy ktos wie jak to zmienic ??
Dopiero co zainstalowalem swiezego Xpeka na moim kompie i w sumie nic nie instalowalem nowego z progzow (tzn instalowalem te programy co zawsze :P) i nagle zauwazylem ze po kliknieciu na folder (np moj komputer albo okno explorera ) musze czekac ponad kilka sekund zeby mi sie to otworzylo nigdy tak nie mialem czy ktos wie jak to zmienic ??
Odpowiedzi: 13
Luthien to imie mojej "komputerzycy" (to zenska odmiana komputera), a wzialem je z fantasy
pozdroofki
pozdroofki
Eximus co to jest Luthien ???
jak jush gdzies mowilem, moja Luthien ma 166@200 :mrgreen:
pozdroofki
pozdroofki
jak jush gdzies mowilem, moja Luthien ma 166@200 :mrgreen:
pozdroofki
pozdroofki
eximius ales ty brutalny :D polowa z tych rzeczy psuje zabawe kolesiowi a kompa ma wporzo. tu wina chyba konfiguracji windy
eximius ales ty brutalny :D polowa z tych rzeczy psuje zabawe kolesiowi a kompa ma wporzo. tu wina chyba konfiguracji windy
no tak, ale TeHnIcZnY ma DDR...
po za tym sprooboj wywalic
:arrow: przywracanie systemu
:arrow: hibernacje
:arrow: alarm administracyjny (system/zaawansowane/uruchamianie i odzyskiwanie/ustawienia)
:arrow: w tym samym automatyczny restart
:arrow: w wizualnych wywal niepotrzebne efekty
:arrow: pamiec wirtualna na manual (2,5 x RAM)
:arrow: zaopatrz sie w system file def. – www.sysinternals.com
:arrow: bootvis – www.microsoft.com
:arrow: urzyj tych progsow, zrob defraga
:arrow: nowy BIOS
:arrow: nowe DRV
:arrow: jak mi sie jeszcze cos przypomni, to Ci powiem
pozdroofki
po za tym sprooboj wywalic
:arrow: przywracanie systemu
:arrow: hibernacje
:arrow: alarm administracyjny (system/zaawansowane/uruchamianie i odzyskiwanie/ustawienia)
:arrow: w tym samym automatyczny restart
:arrow: w wizualnych wywal niepotrzebne efekty
:arrow: pamiec wirtualna na manual (2,5 x RAM)
:arrow: zaopatrz sie w system file def. – www.sysinternals.com
:arrow: bootvis – www.microsoft.com
:arrow: urzyj tych progsow, zrob defraga
:arrow: nowy BIOS
:arrow: nowe DRV
:arrow: jak mi sie jeszcze cos przypomni, to Ci powiem
pozdroofki
Rozsądne minimum do konfortowej pracy z XP to 256 MB :lol:
Ale troszki ramu jeszcze by się przydało.
Heh chlopaki sprzeta mam wystarczajacego :
1,6 Xp
Epox 8KHAL+
128 DDR ram
G4 MX 440 64 DDR ultra bla bla bla
ale juz sie nie wysilajcie wsio dziala samo sie naprawilo :P:P:P aha ATA jest wlaczona (tryb 5) :) 3mta sie ciepelo
1,6 Xp
Epox 8KHAL+
128 DDR ram
G4 MX 440 64 DDR ultra bla bla bla
ale juz sie nie wysilajcie wsio dziala samo sie naprawilo :P:P:P aha ATA jest wlaczona (tryb 5) :) 3mta sie ciepelo
start–>panel sterowania–> system –>sprzet–>menefzer uzadzen – >kontrolery IDE / ATAPI – >sprwadz czy masz na wszystkich kontrolerach ustawione DMA (dynamic memory access) jak nie instalowales to zainstaluj drivery do plyty glownej , jak masz malo RAMU to sobie dokup RAM ...........bla bla bla duzo by sie tu jeshcze rozpisywac ale problemow moze byc wiecej – POWIEDZ JAKI MASH SPRZET !!!
A ile masz RAM–u :?:
Nikt nie miał takiego problemu ?? :P:P:P
Strona 1 / 1