Wolno chodzi xp
Mam 2 systemy win xp i win me, Podczas nagrywania płyty w winxp system tak zwalnia ze nic sie nie da robic. Przy win me tego nie ma i nic nie zwalnia nawet wieksze aplikacje. Sprawdzałem rejestr i nie jest zasmiecony . Nie mam takze zbyt wielu programow. Nie wiem co moze byc tego przyczyna. Czy mam przeinstalowac XP ? Próbowałem przywracanie systemu ale nie działa, nie wiem dlaczego. Ze sprzetem na pewno wszystko mam w porzadku. Prosze o pomoc i z góry dziękuje. :?
Odpowiedzi: 12
ok, juz niewazne. przeinstalowałem system i wszystko jest git. 8)
Potestuj z podlaczeniem nagrywarki na roznych kanalach najlepiej zeby byla sama na tasmie.
Z DMA wszystko w porządku. Musi być jakaś inna przyczyna....
Mam Athlon xp 1700, płyta MSI KT333 , 256 ddr , CDRW LG 32–10–40 No i to chyba wzystko odnośnie sprzętu, Zacina mi sie tylko przy nagrywaniu płytki , pod win /me tego nie robi. Hmmm Dzięki za wszystki odp , bede wszystko sprawdzał.
Generalnie win xp dla wszystkich urządzeń ustawia tryb dma, ale nie zawsze. Najczęściej DMA trzeba ustawiać przy starszych typach uźądzeń (np, ja mam juź leciwy cdrom pioneera i musiałem ręcznie ustawić tryb dma).
Tak więc:
Panel sterowaniasystemmenadźer uźądzeńkontrolery ide wybierasz kanał ide na którym jest nagrywarka i sprawdź czy w zakładce ustawienia zaawansowane jest ustawione DMA jeźeli dostępne.
Tak więc:
Panel sterowaniasystemmenadźer uźądzeńkontrolery ide wybierasz kanał ide na którym jest nagrywarka i sprawdź czy w zakładce ustawienia zaawansowane jest ustawione DMA jeźeli dostępne.
Generalnie win xp dla wszystkich urządzeń ustawia tryb dma, ale nie zawsze. Najczęściej DMA trzeba ustawiać przy starszych typach uźądzeń (np, ja mam juź leciwy cdrom pioneera i musiałem ręcznie ustawić tryb dma).
Tak więc:
Tak więc:
Tak więc:
Tak więc:
jak dla mnie to jest brak ustawionego dma :) sprawdz czy all urzadzenia chodza na DMA
jak dla mnie to jest brak ustawionego dma :) sprawdz czy all urzadzenia chodza na DMA
Opisz cała konfiguracje systemu jaki masz procesor i.t.d i jakiego programu do nagrywania korzystasz
Win Me nie ma z tym nic wspolnego bo mam go zainstalowanego na innym dysku. Moze cos mi sie robi z pamięcią? ale mam 256 .
wywal shit me i zainstaluj XP "na czysto"
pozdroofki
pozdroofki
Strona 1 / 1