Wolne ładowanie systemu :(
Odkąd kupiłem ramy (256 ddr) system uruchamia mi sie wolniej. Chodzi mi tylko o samo ładowanie (ładowanie paska pod logiem win xp) Reszta działa normalnie. Co moźe bycgrane i jak to usunąć? Moźe coś w biosie???
Odpowiedzi: 10
o co ci chodzi???
Poddaję sie.
Uźyję magicznego słowa i......... : Proszę o wydanie paszportu.
Uźyję magicznego słowa i......... : Proszę o wydanie paszportu.
w jednym mam tryb 2 w drugim tryb 5
kiepas:a jak powinno być????
A skąd ja i ktokolwiek moźe wiedzieć skoro nie podajesz źadnych informacji?
UDMA ( od 2 do 6 ).
a jak powinno być????
kiepas:co rozumiesz pod pojęciem sprawdź???? co ma byc właczone a co nie ??? piszcie konkretnie
A magiczne słowo?
mój komputer – sprzet – menager urzadzeń – kontrolery IDE/ATAPI – podstawowy/pomocniczy kanał IDE – wlaściwości – ustawienia zaawansowane – bieźacy tryb transferu.
Ten opis na forum juź parę(?) razy był.
co rozumiesz pod pojęciem sprawdź???? co ma byc właczone a co nie ??? piszcie konkretnie
kiepas:moi znajomi mają 256 ram tak jak ja i u nich pasek przelatuje 2–3 razy a u mnie 25 razy :P
To moźe sprawdź tryb pracy kanałów IDE – napedy i dyski.
moi znajomi mają 256 ram tak jak ja i u nich pasek przelatuje 2–3 razy a u mnie 25 razy :P
Tak się dzieje, gdy powiększasz pamięć. System ładuje Ci się do pamięci i to dłuźej trwa niź wtedy jak miałeś mniej i tylko część została wczytana a poźniej SWAP. Samym ładowaniem się nie martw. Chyba minutę poczekasz :P. Za to później zdecydowanie lepiej chodzi Twój system