Wolne kopiowanie na pendrive pod XPsp2
Witam. Mam nieco uciąźliwy problem z pendrive'm firmy PQI. Otóź pod XPsp2 USB2.0 kopiowanie na p–d przebiega stosunkowo wolno: duźy plik – ok. 0.7M/s, gdy kopiowanie z p–d ok. 7M/s. Wcale bym się nie dziwił, ale pod win2000prof kopiowanie na p–d jest duźo szybsze ok. 5M/s. Sprawdziłem to juź na kilku kompach i sysuacja się powtarza. Zatem mam pytanie, czy to kwestia niewłaściwego ustawienia XP, czy po prostu tak juź jest...;)?
Odpowiedzi: 4
Zaznaczenie opcji "Optymalizacja wydajności" tylko nieznacznie przyspiesza operacje:/
Pena próbowałem na innym kompie z usb2.0 XPsp2 i wszystkimi aktualizacjami i było to samo.
Pena próbowałem na innym kompie z usb2.0 XPsp2 i wszystkimi aktualizacjami i było to samo.
W menadźerze urządzeń odszukaj swojego pendriva (w działce stacje dysków powinien byc) i w jego właściwościach na zakładce Zasady zaznacz opcję "Optymalizacja wydajności" – gdy to zaznaczysz to powinno się poprawić lecz zawsze powinieneś korzystać z ikonki Bezpieczne usuwanie sprzętu.
W menadźerze urządzeń odszukaj swojego pendriva (w działce stacje dysków powinien byc) i w jego właściwościach na zakładce Zasady zaznacz opcję "Optymalizacja wydajności" – gdy to zaznaczysz to powinno się poprawić lecz zawsze powinieneś korzystać z ikonki Bezpieczne usuwanie sprzętu.
Sprawdzałeś pena na innym kompie z USB2.0 i XP z SP2 i było dobrze.
Strona 1 / 1