Wolne działanie SCSI w XP
Czy jest juź dostępny jakiś patch poprawiający opgromnego buga w działaniu SCSI (a tym samym i SerialATA) i powodującego spadek jego wydajności do poziomu IDE?
Odpowiedzi: 3
Teź mnie to interesuje...
Szukam, szukam i nigdzie nie mogę znaleźć pomocy :(
Szukam, szukam i nigdzie nie mogę znaleźć pomocy :(
Nie. Nie o to mi chodzi. Nie interesuje mnie IDE. Ani tym bardzie o zgrozo RAID na IDE.
Mnie interesuje SCSI i problemy z jego uźywaniem pod XP.
Widziałem test dysku SCSI pod XP oraz test dysku SerialATA pod XP (i tylko dlatego podałem jako przykład bo pewnie więcej uźytkowników będzie SATA) w którym szybki dysk SCSI(SATA) ledwo dorównywał szybkiemu dyskowi IDE a po zmianie systemu na 2000 był 2x szybszy.
Dlatego pytam się czy SP1 poprawia tego buga w XP albo czy wyszedł jakiś zewnętrzny patch od M$.
Mnie interesuje SCSI i problemy z jego uźywaniem pod XP.
Widziałem test dysku SCSI pod XP oraz test dysku SerialATA pod XP (i tylko dlatego podałem jako przykład bo pewnie więcej uźytkowników będzie SATA) w którym szybki dysk SCSI(SATA) ledwo dorównywał szybkiemu dyskowi IDE a po zmianie systemu na 2000 był 2x szybszy.
Dlatego pytam się czy SP1 poprawia tego buga w XP albo czy wyszedł jakiś zewnętrzny patch od M$.
Do płyt z chipsetem VIA jest poprawka na stonie firmy VIA (http://www.viaarena.com/?PageID=66) do poprawy wydajności płyt z kontrolerem RAID na pokładzie. Być moźe i Tobie pomoźe.
Strona 1 / 1