wolna praca XP – ka

CZEŚĆ!
Mam problem. Od jakiegoś czasu mój komputer powoli otwiera okna widać,źe się "dusi".w ogóle stał się powolny jak źółw.Próba przywrócenia wcześniejszego systemu teź się nie powiodła bo wcześniejsze rejestry gdzieś zginęły.Zainstalowałem teź program sondujący pracę komutera i wykazał błąd w konfiguracji
pomocy

:? :? :? :? :?

Odpowiedzi: 9

Sobol ?!

Hmm a czy ty przypadkiem nie jestes z Legnicy ?!
zbor
Dodano
24.12.2002 11:02:57
Od tamtego czasu znacznie poprawili system mechanica w wersji 37h jest juz bezpieczny a zwlaszcz jak sie nie wszystko wywala tylko to co wiadomo ze dawno juz nie jest potrzebne.
A regcompact tez mnie nie zawiudl.

Wesołych wesowych o milego kompactowania rejestru
No i zeby wam rejestr sie nie rozrusl:)
zbor
Dodano
24.12.2002 10:00:51
Nie mam zamiaru wypowiadać się na ten temat. Zbor wyraźnie pisze źeby nie uźywać system mechanica. Tire, to wygląda tak: ma rację a jednak nie ma racji :lol:
Sobol
Dodano
24.12.2002 02:07:48
Tak czy tak,Zbor ma i tu i tu rację.Jednak Mechanic
jest najbezpieczniejszym z cleanerów. 8)
tire
Dodano
24.12.2002 01:32:04
Zbor, ty sam sobie zaprzeczasz :lol: :lol: :lol:

ZBOR:

Nie uźywaj źądnych clean swapów ani easy cleanerów czy system mechanicków XPEK JEST chyba najbardziej wrazliwym na grzebanie w rejestrze systemem microsoftu.Ma błedy w rejestrze (niepotrzebne wpisy) ale te błedy muszą być bo jak je wyjebiesz to system kuleje. Natomiast śmiało moźesz uźywać przywracania systemu (xp przywraca nie tylko pliki ale takźe rejestr z danego dnia i dlatego moźna np uźywać bez końca programów 30 dniowych. No i oczywiście defraga !
Sobol
Dodano
23.12.2002 22:57:36
Zupełnie i w pełni popieram Zbora!!!!!!!!!
Najmądrzejsze wyjście...
Wesołych Świąt! :lol:
tire
Dodano
23.12.2002 22:14:23
Na mój gust to instalowaliscie nowe programy (a od tego rejestr puchnie co prowadzi do coraz wolniejszej pracy systemu).Oczywiscie po odinstalowaniu wpisy w rejestrze pozostaja bo molo jest programow czyszczacych po sobie w rejestrze.Co do samego windowsa to on tylko sprawdza czy w rejestrze sa dane do prawidlowego funkcjonowania systemu.Jesli nie ma jakiejs waznej galezi to dodaje ja ze swojejgo backupa rejestru (tego ostatniego nie jestem pewien ale tak mi sie zdaje)

Proponuje zastosowac:
1.system mechanica i recznie skasowac w nim klucze po nie istniejacych programach i napwno nie potrzebne. (jak np macie w rejestrze informacje cze na c: jest plik index of bolek.txt a jego juz tam nie ma to wiadomo ze mozna go skasowac.Nawet jakby byl to tez mozna bo nie jest to plik konieczny do funkcjonowania systemu.
2.Program Regcompact aby skapresowac rejestr.
zbor
Dodano
23.12.2002 16:59:03
1. sprawdz co obciaza komputer w menadzerze zadan
2. co to za program diagnozujacy i jaki blad w konfiguracji wykazal ?
mrsit
Dodano
16.12.2002 09:04:49
Ja mam ten sam problem, Athlon 2000+ 256 ddr ram i windows chodzi jak bym mial atari, nie wiem co jest grane. Juz nerwowo nie wyrabiam. Moze znajdzie sie ktos kto zna na to pytanie odpowiedz!!! Pozdrawiam
–=Cz@RnY=–
Dodano
15.12.2002 10:12:58
Jarek
Dodano:
13.12.2002 01:20:11
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1