wogule nie mam dźwięku

mam taki problem
po zainstalowaniu XP pro nie mam kompletnie dźwięku. nawet nie mam regulacji głośności. pbowałem dodawać nowy sprzet ale to nic nie dało. moze nie mam sterowników. karte dźwiekową mam skonfigurowaną na płycie głównej. oto są wyniki programu everest moźe to w czymś pomoźe:
Komputer:
System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
Dodatek service pack systemu operacyjnego –
DirectX 4.08.01.0810 (DirectX 8.1)

Płyta główna:
Typ procesora AMD Athlon XP, 1350 MHz (13.5 x 100) 1500+
Nazwa płyty głównej Kobian KOB 746 FDSX (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DIMM, Audio)
Mikroukład płyty głównej SiS 746
Pamięć fizyczna 512 MB (PC2100 DDR SDRAM)
Typ BIOS'u AMI (03/26/03)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
Port komunikacyjny Port drukarki ECP (LPT1)

Ekran:
Karta wideo ATI Radeon 9250 (RV280)
Akcelerator 3D ATI Radeon 9250 (RV280)

Multimedia:
Karta dźwiękowa SiS 7012 Audio Device

Odpowiedzi: 11

Oczywiście masz rację źle się wyraziłem. U kolegi pewnie jest tak samo jak u mnie.Dopiero odinstalowanie karty w men.urządzeń wywołuje taki komunikat.Tak czy siak powinien zainstalować sterowniki ze strony, są z instalatorem więc nie powinien mieć problemów.
k@@cor
Dodano
03.05.2006 13:59:12
k@@cor:
Nie koniecznie musi pokazywać "znaleziono nowy sprzęt",mam teź dzwięk zintegrowany z płytą główną i po instalacji nowego systemu nie mam dzwięku i tyle.. Dopiero po wgraniu sterowników wszystko jest OK.Ale równie dobrze mogę pracować bez nich.

Moźesz pracować , tylko dlatego , źe system ma sterowniki do Towjego układu dźwiekowego i instaluje je bez pytania – dlatego teź nie ma info , o znalezieniu nowego sprzętu i gotowości do zainstalowania sterownika.
Inna mozliwość to wyłączenie funkcji szukania nowego sprzętu.
Seeker
Dodano
03.05.2006 13:48:47
k@@cor:
Nie koniecznie musi pokazywać "znaleziono nowy sprzęt",mam teź dzwięk zintegrowany z płytą główną i po instalacji nowego systemu nie mam dzwięku i tyle.. Dopiero po wgraniu sterowników wszystko jest OK.Ale równie dobrze mogę pracować bez nich.

Moźesz pracować , tylko dlatego , źe system ma sterowniki do Towjego układu dźwiekowego i instaluje je bez pytania – dlatego teź nie ma info , o znalezieniu nowego sprzętu i gotowości do zainstalowania sterownika.
Seeker
Dodano
k@@cor:

Seeker
Dodano
k@@cor
Dodano
03.05.2006 13:30:15
Aby system mógł zainstalować nowy sprzęt , musi go rozpoznać , a następnie zarządać pliku z rozszerzeniem *inf, by zainstalowac sterownik.
Jeśli go nie rozpoznaje /tego sprzętu/ , to zacząłbym od tego czy jest aktywna opcja audio /enabled/ w BIOSie.
Seeker
Dodano
03.05.2006 13:23:19
pobierz se nowe stery :
http://www.softwarepatch.pl/plik/1432/sterowniki_i_biosy/ECS_K7S5A___K7S6A_–_sterowniki_Audio_SiS_7012_PCI.html
marekmisiek
Dodano
03.05.2006 13:20:32
Spróbuj tutaj >>>> http://www.sis.com/download/
Musisz wskazać w kolejnych krokach WindowsXP>Audio driver>SiS7012
i tam w następnej kolejności trzeba wskazać kraj
k@@cor
Dodano
03.05.2006 13:20:11
pobierz se nowe stery :
http://www.softwarepatch.pl/plik/1432/sterowniki_i_biosy/ECS_K7S5A___K7S6A_–_sterowniki_Audio_SiS_7012_PCI.html
marekmisiek
Dodano
03.05.2006 13:19:39
mam plyte ale tam nie ma źadnyh plików instalacyjnych tylko jakieś:
–audio3d.dll
–cmicnfg
–cmuda.txt
–cmuda
–cmuda
–crlds3d.dll
–udaprop.dll

i nie wiem gdzie to wypakowac
a to jest oczywiście do dźwięku
Paweek
Dodano
03.05.2006 13:15:35
Podstawowe pytanie>Czy masz płytę istalacyjną do pł.głównej?
Jeźeli masz to sterowniki do karty dzwiękowej są na niej,musisz je zainstalować.
Zaktualizuj sobie DirectX bo z tego co widzę masz stary.
k@@cor
Dodano
03.05.2006 12:49:21
Paweek
Dodano:
03.05.2006 12:24:19
Komentarzy:
11
Strona 2 / 2