wogule nie mam dźwięku
mam taki problem
po zainstalowaniu XP pro nie mam kompletnie dźwięku. nawet nie mam regulacji głośności. pbowałem dodawać nowy sprzet ale to nic nie dało. moze nie mam sterowników. karte dźwiekową mam skonfigurowaną na płycie głównej. oto są wyniki programu everest moźe to w czymś pomoźe:
Komputer:
System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
Dodatek service pack systemu operacyjnego –
DirectX 4.08.01.0810 (DirectX 8.1)
Płyta główna:
Typ procesora AMD Athlon XP, 1350 MHz (13.5 x 100) 1500+
Nazwa płyty głównej Kobian KOB 746 FDSX (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DIMM, Audio)
Mikroukład płyty głównej SiS 746
Pamięć fizyczna 512 MB (PC2100 DDR SDRAM)
Typ BIOS'u AMI (03/26/03)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
Port komunikacyjny Port drukarki ECP (LPT1)
Ekran:
Karta wideo ATI Radeon 9250 (RV280)
Akcelerator 3D ATI Radeon 9250 (RV280)
Multimedia:
Karta dźwiękowa SiS 7012 Audio Device
po zainstalowaniu XP pro nie mam kompletnie dźwięku. nawet nie mam regulacji głośności. pbowałem dodawać nowy sprzet ale to nic nie dało. moze nie mam sterowników. karte dźwiekową mam skonfigurowaną na płycie głównej. oto są wyniki programu everest moźe to w czymś pomoźe:
Komputer:
System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
Dodatek service pack systemu operacyjnego –
DirectX 4.08.01.0810 (DirectX 8.1)
Płyta główna:
Typ procesora AMD Athlon XP, 1350 MHz (13.5 x 100) 1500+
Nazwa płyty głównej Kobian KOB 746 FDSX (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DIMM, Audio)
Mikroukład płyty głównej SiS 746
Pamięć fizyczna 512 MB (PC2100 DDR SDRAM)
Typ BIOS'u AMI (03/26/03)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
Port komunikacyjny Port drukarki ECP (LPT1)
Ekran:
Karta wideo ATI Radeon 9250 (RV280)
Akcelerator 3D ATI Radeon 9250 (RV280)
Multimedia:
Karta dźwiękowa SiS 7012 Audio Device
Odpowiedzi: 20
To się przynajmniej "pochwal" co zrobiłeś.
DŹWĘK DZIAŁA DZIAŁA DZIAŁA
dzięki za wszelką pomoc
pzdr
dzięki za wszelką pomoc
pzdr
Paweek:
a i w menadźerze urzadzeń mam wykrzyknik przy "Kontroler multimediów audio"
Jaki kod błedu , lub informacja z tym związana?
Witam!!!
Czy to nie jest czasem Realtek AC97 ?? Jezeli jest to:
BIOS_>>>_Integrated Peripherals_>>>_AC97 Audio_>>>_AUTO
Jaką masz plyte glowną??
pozdr.
Czy to nie jest czasem Realtek AC97 ?? Jezeli jest to:
BIOS_>>>_Integrated Peripherals_>>>_AC97 Audio_>>>_AUTO
Jaką masz plyte glowną??
pozdr.
tak tez to mam ale wyskakuje mi błąd który juź wczesniej opisałem
a czy zagladales tutaj?
tu sa stery do tego>>>>>http://www.softwarepatch.pl/plik/1432/sterowniki_i_biosy/ECS_K7S5A___K7S6A_–_sterowniki_Audio_SiS_7012_PCI.html
tu sa stery do tego>>>>>http://www.softwarepatch.pl/plik/1432/sterowniki_i_biosy/ECS_K7S5A___K7S6A_–_sterowniki_Audio_SiS_7012_PCI.html
moźe teź jest coś z tym plug & play. da się to ściągnąć :oops:
moźe teź jest coś z tym plug & play. da się to ściągnąć :oops:
usunąłem, zrestartowałem i nicgłosu jak nie było tak i nie ma. moźe to głupie ale przed przeinstalowaniem win XP z powodi tego internetu mój brat jakoś coś pobrał i był dźwięk. a teraz nie pamięta jak to zrobił.
Uźyj funcji :"wyszukaj" i wpisz nazwę –cmuda– . Usuń wszystkie pliki co Ci znajdzie z tą nazwą, zwłaszcza cmuda.inf. Zrestartuj komputer, jeśli system znajdzie urządzenie wskaź mu napęd i pliki na płycie które podałeś .
Pod uwagę trzeba brać równieź i to źe karta zintegrowana moźe być uszkodzona –często tak bywało niestety
Pod uwagę trzeba brać równieź i to źe karta zintegrowana moźe być uszkodzona –często tak bywało niestety
na płycie instalacyjnej jest tylko IDE (zainstalowałem) lan (niezainstalowałem) i sound (nie wiem jak zainstalować bo nie ma pliku instalacyjnego tylko jakieś pliki które juź podawalem wcześniej
Po instalacji systemu sterowniki do płyty gł doinstalowałeś?
Masz jakieś wykrzykniki przy urządzeniach w menagerze urządzeń?
Masz jakieś wykrzykniki przy urządzeniach w menagerze urządzeń?
ENABLED
No dobra Paweek, pytanie zasadnicze,: masz to w BIOSie załączone ,czy nie?
spadek prędkości łącza nie ma w rzadnym stopniu pokrewieństwa z dźwiękiem. napisałem to poniewaź myślałem źe tak wszystko wiecie to moze i to :lol: :) :wink:
k@@cor:Seeker>>> ta sugestia była chyba do mnie.
No fakt , źe w kontekscie Twojej wypowiedzi, ale z nadzieją – czasami zanikającą, – źe autor tematu ,czyta wszystkie wypowiedzi :)
Seeker>>> ta sugestia była chyba do mnie.
Paweek:niestety mylisz sie bo mam problem poniewaź w trakcie instalacji wystepuje błąd:
UpdateDriverForPlugAndPlayDevices
–536870397
W czym się mylę ? – moźesz wskazać?
wszak napisałem przecieź,źe :
Inna mozliwość to wyłączenie funkcji szukania nowego sprzętu
UpdateDriverForPlugAndPlayDevices to jest usługa, która moźe byc włączana i wyłączana w zaleźności od potrzeb.
Poza tym sugerujesz źe spadek predkości łacza internetowego ma jakiś związek z faktem źe nie działa dźwięk w systemie?
Wykaź ten związek, moźe być ciekawie.
Zobacz> http://www.slownik–komputerowy.fao.pl/Pliki/p/plugandplay.php
Z tego wynika źe brak sterów do PlugAndPlay ,a instalowałeś sterowniki do płyty głównej powinny być na płycie do pł.głównej.
Z tego wynika źe brak sterów do PlugAndPlay ,a instalowałeś sterowniki do płyty głównej powinny być na płycie do pł.głównej.
niestety mylisz sie bo mam problem poniewaź w trakcie instalacji wystepuje błąd:
–536870397
ponadto mam kłopoty z netem ponewaź prędkość łącza spada z sekundy na sekunde więc juź po ok 3 min mam prędkość połączenia nawet 0,1–0,2 Kb/s
mam neostrade.
aha i dzięki z góry za pomoc
–536870397
ponadto mam kłopoty z netem ponewaź prędkość łącza spada z sekundy na sekunde więc juź po ok 3 min mam prędkość połączenia nawet 0,1–0,2 Kb/s
mam neostrade.
aha i dzięki z góry za pomoc
<P>robilem reinstalke systemu i nie mam dzwieku. gdy zainstalowalem sound live blaster-dzwiek pojawial sie na troche,ale przy kolejnym uruchomieniu kompa-nie bylo go znowu.</P> <P>w czym tkwi problem?co sprawdzic?<BR>podaje tez wyciag raportu z everesta. moze i mi uda sie pomoc;-)</P> <P> Typ procesora AMD Athlon, 1000 MHz (7.5 x 133<BR>Nazwa płyty głównej Soltek SL-75JV(-X)/JV2/KAV(-X)/KIV/KV(-X)/KV+(-X)/KV2(-X)<BR>Karta wideo NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 (Microsoft Corporation) (64 MB)<BR>Karta dźwiękowa Creative SB Live! 5.1 Sound Card<BR>Karta dźwiękowa ICEnsemble ICE1232 / VIA VT1611A @ VIA AC'97 Audio Controller<BR></P> <P>wsrod plytek nie znalazlem zadnej ze sterownikami,albo nie wiem, ktora to jest-jest od monitora, od myszki, drukarki itp., jest tez pare innych ale nie wiem od czego.<BR>kolejne reinstalacje systemu nic nie pomogly, blad jest ten sam.<BR>Prosze o pomoc...</P>