wmp11 nie odtwarza filmów dvd

Od jakiegoś czasu wmp11 nie chce mi odtwarzać płyt dvd, nie potrzebowałam tego to mnie to nie denerwowało, ale dziś miałam ochotę pooglądać sobie i posłuchać "pudelsów" oryginał oczywiście i kicha!

Wyświetla mi komunikat żeby zmienić ustawienia ekranu: rozdziekczość i ilość kolorów, czego nie mam zamiaru robić bo po co jak kiedyś zanim jeszcze bawiłam się w instalacje i reinstalacje systemu to wmp11 szło bez zarzutu.

Odinstalowałam 11 i teraz mam to co oryginalnie się instaluje z xp-kiem, ale dalej to samo się wyświetla.

Nie wiem jak do tego wogóle podejść, zero pomysłów, limit na formata mam już wyczerpany (psychicznie)  przynajmniej na pól roku, jakby się dało...he he.

Wszystko inne wydaje się chodzić bez zarzutu.

Proszę o rady.

Odpowiedzi: 1

WMP nie obsługuje filmów DVD. Potrzebne sa dodatkowe kodeki. AFAIK instalacja PowerDVD lub WinDVD (nawet w wersji trial) załatawia sprawę

Opcja jest skorzystanie z odtwarzaczy majacych wbudowane kodeki (VLC chyba -> http://www.videolan.org/vlc/

Żółty
Dodano
23.03.2007 00:07:49
  • WiktoriaK 23.03.2007 15:52:30

<P>Dziękuję, pomogło.</P> <P>Zainstalowałam PowerDVD 5, bo taką miałam w komplecie do napędu dvd, idzie ale coś z obrazem jest nie tak, do ideału duzo mu brakuje.</P> <P>Jak nie znajdę w necie odpowiedzi na ten problem to wpadnę tutaj i założę wątek,</P> <P>tymczasem </P> <P>pozdrawiam</P>

WiktoriaK
Dodano:
22.03.2007 23:49:16
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1