WMP10 zamykasię i nie odtwarza mp3.

Witam.

Poniewaź nie znalazłem odpowiedzi więc pytam.

Mam Windows XP SP2 Pro PL. Jaki sprzęt to chyba nie waźne.
A więc Windows jest juź co prawda nieco zamulony, ale jeszcze się trzyma.
Ale ostatnio zaczołem mieć problem z Windows Media Player 10.
1) Najpierw przy próbie wyłączenia znikał z widoku i z listy "Aplikacji", "Menadźera zadań Windows". Ale dźwięk nadal odtwarzał. Po sprawdzeniu okazało się, źe "wmplayer.exe" jest nadal na liście "Procesów". Gdy kazałem uruchomić WMP10 to był w tym samym stanie co prze niby zamknięciem, tzn. dalej szedł utwór lub film. Dopiero "Zakończ proces" na "wmplayer.exe" w "Menadźera zadań Windows", pomagało. Ostatnio ten obiaw ustąpił.
2) Ale gdy chciałem odtworzyć kilka dni temu świeźe mp3–ujki, WMP10 uruchomił się, zaczoł odtwaźać i wywalił okno z info o błedzie z moźliwością wysłania informacji o błedzie do Microsoftu. Na początku tak było jedynie z tymi nowymi mp3, ale teraz juź źadnych nie odtwarza.
3) Co gorsze, gdy się uruchomi WMP10 i pozostawi na chwilę to teź potrafi wyskoczyć w/w okno z info o błedzie i moźliwością wysyłki. Po czym się zamyka.
Filmy natomiast odtwarza ok.
Zawsze uźywałem pewnych dekoderów instalowanych dopiero w razie potrzeby. Tzn. nowy format nowy dekoder. Lub zlecałem to AllPlayerowi. Lecz ostatnio się rozleniwiłem i zainstalowałem sobie K–Lite. Ale potem jeszcze długo wszystko było ok. Ale poniewaź na stronie Mikrosoftu przeczytalem, źe to moźe szkodzić, więc wywaliłem.
Odinstalowałem teź WMP10. Lecz po ponownym uruchomieniu Windows'a i uruchomieniu WMP od razu rozpoczeła się instalacja i uruchomił się WMP10 z w/w błędami i nowym. Po poleceniu "Sprawdź czy są dostępne aktualizacje odtwarzacza...", sprawdza jako WMP9, po czym inormuje, źe "Zainstalowano juź nowszą wersję.".
Teraz sobię myślę, źe moźe przed deinstalacją WMP10, powinienem teź usunąć jego aktualizacje, które były na liście.

Pomóźcie!
Bo ja bardzo lubię słuchać MP3. Uźywam teź innych odtwaźaczy i na wszystkich jest wszystko OK.

Pozdrawiam wszystkich.

I z góry dzięki za wszystkie mądre i trafne uwagi i podpowiedzi.

(Ale się rozpisałem ) :–)

Odpowiedzi: 4

Dzięki za szybką odpowiedź.
Niestety to nie pomogło.
draco
Dodano
01.04.2006 19:15:58
1. Zobacz czy usunięcie kategorii 10 z klucza nie pomoźe.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MediaPlayer
2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MediaPlayer\PlayerUpgrade

PlayerVersion

9.00.00.2980.
Ad@$
Dodano
01.04.2006 18:38:29
Dzięki!

Nie była to moźe zbyt wylewna i obszerna pomoc, ale chyba mnie naprowadziła na dobry trop.
Po pierwsze sprawdziłem co to za błąd. Okazało się, źe przynajmniej część problemów związana była z całkiem ciekawą wizualizacją o nazwie G–force. Chociaź nie wiem czemu, bo ja go całe miesiące juź miałem. A od pewnego czau w pełnej wersji. Ale po jego usunięciu przynajmniej odtwarza mp3.
Co prawda wyskoczył mi jeszcze błąd związany z plikiem "mpvis.dll" i teź WMP został zamknięty. Ale wtej chwili odtwarza mi mp3.
Ja jednak myślę, źe to moźe być wina samego systemu. Poniewaź komputer jest dość nowy (kilka miesięcy), a ja juź 4 płyty główne wymieniłem. Z czego 3 bez zmiany systemu, tylko wymieniłem sterowniki.

Ale w/w błąd związany z aktualizacją WMP pozostał.
Nadal chce się aktualizować jako 9, po czym twierdzi,źe jest juź nowsza werdja – bo jest 10.

Moźe jeszcze jakieś sugestie.
draco
Dodano
01.04.2006 18:08:41
Co dokladnie pisze ten komunikat? Mam na myśli ten, co ma byc zaraportowany do Microsoftu. Zobacz jaki moduł powoduje ten crash.

Poczytaj i poszukaj: http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/pl/mp10/troubleshooting.aspx

P.S. Próbowałeś przywracania systemu?
Ad@$
Dodano
01.04.2006 14:53:47
draco
Dodano:
01.04.2006 03:05:35
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1