Wlam do GG i Tlenu! Jakim cudem!??

Czesc!
Czy jest na tym forum jakis MAG, ktory moglby mi wyjasnic jakim sposobem ktos wlamal mi sie najpierw do GG, a potem do Tlenu, uzyskujac moje rozmowy? Dodam, ze mialem Outpost Firewall wlaczony i nie zglosil mi zadnego wlamania. Nie znam sie jednak na tym zbytnio i moze go zle skonfigurowalem... Bardzo prosze o wskazowki jak sie zabezpieczyc przed takimi wlamaniami albo zlokalizowac tego, ktory sie wlamal...

Odpowiedzi: 4

jaeo:
I tu na marginesie wychodzi jakie GG jest beznadzieje...
Widze ze palce Ci zesztywnialy i nie dalo sie juz dopisac "Tlen tez" :P .

Lothan, "ktos" zna tresc Twoich rozmow z jedna osoba, czy tez wszystkie ? Jesli z jedna, mozna smialo stwierdzic, ze to Ona mu udostepnila. Jesli wszystkich, albo fizyczny dostep do Twojeo komputera i plikow archiwum, albo sniffer dzialajacy w sieci.

Dwa pytania (system to pewnie XP):
– uruchamiajac komputer wpisujesz haslo ?
– wbudowane konto ADMINISTRATOR ma haslo ?
EL NINO
Dodano
05.12.2005 12:27:05
Lothan:

Pozostaje jeszcze pytanie: co jezeli nie ma archiwum? Czy mozna "podsluchiwac" rozmowy w czasie rzeczywistym? A moze hacker wlamal sie do komputera osoby, z ktora rozmawialem?
Czy pozostawia jakies slady? Czy moge go "dorawac"?

jesli archiwum masz czyste to nie powino byc widoczne,no chyba ze w trakcie rozmowy,co do podsluchiwania rozmow w czasie rzeczywistym tu ci akurat nie pomoge ,porostu jestem zeielony w tym temacie.Mozliwe ze haker sie wlamal sie do kompa,co do sladow jesli jest dobry haker postara sie zrobic to tak ze tych sladow nie bendzie,zas jesli jest jakis gowniarz ktory sie bawi jako haker to takie slady pozostaja,
jaeo
Dodano
05.12.2005 11:30:19
Dzieki za odp. jaeo!
Co do hasla do skladalo sie ono z 5 liter i 8 cyfr wiec nie bylo banalne. Zastanawiam jednak, czy nawet wtedy, gdy ktos ma moje haslo to w ten sposob uzyskuje dostep do archiwum rozmow z sieci? Rozmowy prowadzilem wylacznie w domu. Czy zatem mam zalozyc, ze ktos mial fizyczny dostep do mojego domowego komputera i to jego sprawka?
Pozostaje jeszcze pytanie: co jezeli nie ma archiwum? Czy mozna "podsluchiwac" rozmowy w czasie rzeczywistym? A moze hacker wlamal sie do komputera osoby, z ktora rozmawialem?
Czy pozostawia jakies slady? Czy moge go "dorawac"?
Lothan
Dodano
05.12.2005 11:19:59
Myslę źe ktos wpadł raczej na to jakie masz hasło, lub miał dostep do twojego kompa
A nie logowałeś się na swoje GG gdzieś na innym kompie? np. kawiarenka, szkoła ? Mogłeś zostawić swój profil nawet, jak był zabezpieczony hasłem to w sieci jest wiele "łamaczy"
I tu na marginesie wychodzi jakie GG jest beznadzieje, łamacze haseł są juź od tylu lat dostępne a szefostwo GG ma to gdzieś.

Moźliwe źe ktoś z Twojej sieci lokalnej podsłuchał twoje hasło, mógł podesłac trojanka itp i wydłubał pliczek config.dat.

Jeźeli nie masz zainstaluj Antivira i Firewalla, przeskanuj kompa.

Moźe sprawcą być keylogger, który rejestruje wszystko co jest "wystukane" na klawiaturze.

A moźe poprostu... miałeś tak banalne hasło ze ktoś z Twojego otoczenia poprostu je zgadł
Najlepiej zmienic hasło na GG i cały komunikator Np. Tlen, Konnekt

Jeźeli chesz zostać na GG to jest w sieci program który dodatkowo szyfruje hasło w calu zabezpieczenia przed łamaczami dostępnymi w sieci tzw Unki–Gadu.
jaeo
Dodano
05.12.2005 11:10:07
Lothan
Dodano:
05.12.2005 11:04:05
Komentarzy:
4
Strona 2 / 2