Wlam do GG i Tlenu! Jakim cudem!??
Czesc!
Czy jest na tym forum jakis MAG, ktory moglby mi wyjasnic jakim sposobem ktos wlamal mi sie najpierw do GG, a potem do Tlenu, uzyskujac moje rozmowy? Dodam, ze mialem Outpost Firewall wlaczony i nie zglosil mi zadnego wlamania. Nie znam sie jednak na tym zbytnio i moze go zle skonfigurowalem... Bardzo prosze o wskazowki jak sie zabezpieczyc przed takimi wlamaniami albo zlokalizowac tego, ktory sie wlamal...
Czy jest na tym forum jakis MAG, ktory moglby mi wyjasnic jakim sposobem ktos wlamal mi sie najpierw do GG, a potem do Tlenu, uzyskujac moje rozmowy? Dodam, ze mialem Outpost Firewall wlaczony i nie zglosil mi zadnego wlamania. Nie znam sie jednak na tym zbytnio i moze go zle skonfigurowalem... Bardzo prosze o wskazowki jak sie zabezpieczyc przed takimi wlamaniami albo zlokalizowac tego, ktory sie wlamal...
Odpowiedzi: 20
jaeo:Lothan:Dzieki wielkie dla wszystkich. Format i tak juz zrobilem zakladajac, ze na kompie zainstalowane bylo narzedzie hackerskie. Chce sie po prostu zabezpieczyc na przyszlosc poprzez zrozumienie pewnych zasad.
Zainstalowalem takze firewall sprzetowy.
jak to napisal EL NINO *** jestes a nie uzytkownik, skoro myslisz ze format wszystko zalatwi.
nawet najlepsze zbezpiezcenia nie pomagaja.
jaeo:tzw Unki–Gadu.
Tylko spróbuj go ściągnąć. Wszystkie linki nie czynne :P
Nie masz się dobry człowieku o co obraźać, format nie rozwiązuje niczego, za tydzień lub dwa wrócisz tu z tym problemem. W ten sposób niczego się nie nauczysz. Albo kumpel, albo sam (przecieź po formacie będziesz instalował ponownie soft, który uzywałeś poprzednio). Jeźeli trojan zaistalował ci "ukryty proxy server" to lepiej go zlokalizować i usunąć, lub "zabawić" się z tym, kto trojana podrzucił. Format jest poprostu postępowaniem mało ambitnym :) Na tym polega cała zabawa. Od kiedy zainstalowałem XP–eka (tj. 4 lata) nigdy nie formatowałem dysków, nawet do głowy mi to nie przyszło, system dalej śmiga jak nowy. "Format" to znaczy poddać się :) Moźesz mi wierzyć, z komputerami mam kontakt od 85 roku (DOS 3.1) i nie jeden numer mi wywijały. Pozdrowienia ;)
Lothan:Czesc!
Po pierwsze jak masz NTFS to uzyj szyfrowania katalogu w ktorym masz pliki konfiguracyjne z GG + prawa dostepu.
Po drugie pewnie masz konto administratora bez hasla.
Po trzecie nie zapisywac hasla w programie GG.
Po czwarte forum jest nie tylko do pisania ale glownie do czytania, jakbyś czytał forum to bys sie nauczył co zrobić zeby .... –> http://forum.centrumxp.pl/search.php
Format to leczenie objawowe. Gdyby wszyscy admini np. sieci firmowych chcieli by wszystko załatwiać formatem, sieć by się rozpadała a kompy byłyby nie do uźytku
Lothan:Zamiast rzeczowo odpowiedziec albo sie zamknac to wyzywacie innych. Dumni idioci.
my tu niogo nie wyzywamy,stwierdzamy fakty,na jakim poziomie uzytkowania komputera i sieci jestes.teraz to ty nas obraziel,dosyc ze pomuc to jeszcze narzeka.
Zamiast rzeczowo odpowiedziec albo sie zamknac to wyzywacie innych. Dumni idioci.
znalazelem taki programik http://www.programs.pl/program,25.html
jak pisze na info Program Gadu–Gadu Password Recovery jest programem pozwalającym uźytkownikowi na odczytanie hasła do serwera i profilu Gadu–Gadu – w przypadku kiedy zostaną one zapomniane – z pliku konfiguracyjnego Gadu–Gadu (plik config.dat). Program oferuje równieź moźliwość zapisania pobranych informacji do osobnego pliku lub skopiowania ich do schowka Windows,
byc mozliwe ze ktos uzyl tego programu aby uzyskac dane z tojego gg,co do tlena nic nie znalazlem.
jak pisze na info Program Gadu–Gadu Password Recovery jest programem pozwalającym uźytkownikowi na odczytanie hasła do serwera i profilu Gadu–Gadu – w przypadku kiedy zostaną one zapomniane – z pliku konfiguracyjnego Gadu–Gadu (plik config.dat). Program oferuje równieź moźliwość zapisania pobranych informacji do osobnego pliku lub skopiowania ich do schowka Windows,
byc mozliwe ze ktos uzyl tego programu aby uzyskac dane z tojego gg,co do tlena nic nie znalazlem.
Lothan:
Jaki i po co ?? Jak bedziesz bezmyślnie klikal gdzie popadnie, uruchamiał wszystko co mailem albo czym innym dostaniesz to i firewall Ci nie pomoźe ... Do domowych zastosowań w zupełności wystarczają firewalle softwarowe – pod warunkiem prawidłowego ich skonfigurowania ...
Lothan:Dzieki wielkie dla wszystkich. Format i tak juz zrobilem zakladajac, ze na kompie zainstalowane bylo narzedzie hackerskie. Chce sie po prostu zabezpieczyc na przyszlosc poprzez zrozumienie pewnych zasad.
jak to napisal EL NINO *** jestes a nie uzytkownik, skoro myslisz ze format wszystko zalatwi.
nawet najlepsze zbezpiezcenia nie pomagaja.
Dzieki wielkie dla wszystkich. Format i tak juz zrobilem zakladajac, ze na kompie zainstalowane bylo narzedzie hackerskie. Chce sie po prostu zabezpieczyc na przyszlosc poprzez zrozumienie pewnych zasad.
Dzieki wielkie dla wszystkich. Format i tak juz zrobilem zakladajac, ze na kompie zainstalowane bylo narzedzie hackerskie. Chce sie po prostu zabezpieczyc na przyszlosc poprzez zrozumienie pewnych zasad.
Lothan:To ostatnie pytanie – czy haslo zalozone na konto Admina uniemozliwia takze dostep do HDD hackerowi (przez siec)?
Dostęp uniemoźliwia jedynie odcięcie się od sieci ;) Ale silne hasło Admina skutecznie odstrasza 99,9 % "hakierów"
To ostatnie pytanie – czy haslo zalozone na konto Admina uniemozliwia takze dostep do HDD hackerowi (przez siec)?
To wystarczy, aby móc swobodnie przegladac Twoje dyski. Tyle sie mowi o tym, zeby miec hasla zakladane na konta, a Wam sie wydaje ze to takie pierdzielenie.Lothan:3. Konto Admina bez hasla.
*** jestes a nie uzytkownik, skoro myslisz ze format wszystko zalatwi.Lothan:Moze zrobie format c: ??????
Pozakladaj hasla, pokaz rowniez log z HiJacka jak mowi w84u. Zobaczy sie czy cos niepotrzebnego nie zalega u Ciebie.
Lothan:Z tego co widze, musze miec jakis program hackerski na kompie. Ale jak on go podrzucil? Antywirusy, SpyBooty i inne nic nie wykazuja. Czeka mnie format....
po co odrazu format daj loga z Hijack jak to napisal kolega wyzej.wtedy jakos poradzimy.
jesli zas nie wiesz jak zarzucic loga to wszystko masz tutaj opisane przez EL NINO http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=37513
Z tego co widze, musze miec jakis program hackerski na kompie. Ale jak on go podrzucil? Antywirusy, SpyBooty i inne nic nie wykazuja. Czeka mnie format....
Jest parę trojanów, które to potrafią, to rodzima produkcja i nie mają sygnatur w antywirach. Moźe pokaź loga z HJT ?
[quote="EL NINO"]
rzeczywiscie troche sie napisalem
Widze ze palce Ci zesztywnialy i nie dalo sie juz dopisac "Tlen tez" :P . quote]jaeo:I tu na marginesie wychodzi jakie GG jest beznadzieje...
rzeczywiscie troche sie napisalem
1. Ta osoba poznala tres moich rozmow z kilkoma rozmowcami (wysyla mi je teraz sms'em z bramki i robi sobie ze nie jaja).
2. Windows XP Pro.
3. Konto Admina bez hasla.
Co to jest sniffer i jak go wykryc? Moze zrobie format c: ??????
Lothan
2. Windows XP Pro.
3. Konto Admina bez hasla.
Co to jest sniffer i jak go wykryc? Moze zrobie format c: ??????
Lothan