właczanie komputeraz poprzez nacisniecie np spacji
mam takie pytanie jak mam zrobic alby komputer wie wlaczal po nacisnieciu np. spacji lub innego klawiszu?
Odpowiedzi: 8
ehh.. no trudno, dzieki za pomoc!
Czyli jesli by sie zgodzic z instrukcja od plyty glownej, Nie jest mozliwe wlaczenie kompa za pomoca Klawiatury lub Myszy, jedynie wybudzenie ze stanu wstrzymania, ewentualnie z Hibernacji. I to chyba na tyle :wink:
W Power Mangament Setup przestaw opcje ACPI Standby State na S3 (STR)i zobacz wtedy. zrobilem tak juz w nocy na probe, no i niestety kiszka... :/
OK, po szybkich ogledzinach instrukcji od PLYTY GLOWNEJ wnioskuje ze nie ma tam potrzebnych zworek +5VSB dla PS/2 lub USB.
Ale z tego co widze w instrukcji, klawiatura lub myszka mozesz jedynie wybudzic kompa ze stanu wstrzymania
W Power Mangament Setup przestaw opcje ACPI Standby State na S3 (STR)i zobacz wtedy.
I ja tu w instrukcji do twojej plyty w ogole nie widze opcji Power On By Keyboard jedynie Resume S3 by PS2/Keyboard
Ale z tego co widze w instrukcji, klawiatura lub myszka mozesz jedynie wybudzic kompa ze stanu wstrzymania
W Power Mangament Setup przestaw opcje ACPI Standby State na S3 (STR)i zobacz wtedy.
I ja tu w instrukcji do twojej plyty w ogole nie widze opcji Power On By Keyboard jedynie Resume S3 by PS2/Keyboard
ale do jakiej instrukcji mam zagladnac?
jezeli chodzi o plyte glowna MSI K8N Neo4 Platinum (MS–7125) (4 PCI, 1 PCI–E x1, 1 PCI–E x4, 1 PCI–E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE–1394)
a klawiatura Standardowa klawiatura 101/102 klawisze lub Microsoft Natural Keybord PS/2
jezeli chodzi o plyte glowna MSI K8N Neo4 Platinum (MS–7125) (4 PCI, 1 PCI–E x1, 1 PCI–E x4, 1 PCI–E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE–1394)
a klawiatura Standardowa klawiatura 101/102 klawisze lub Microsoft Natural Keybord PS/2
Bo pewnie zworka na plycie nie przestawiona w pozycje +5VSB dla portow PS/2 lub USB, zalezy jaka klawa... Poszukaj w instrukcji gdzie takowa zsworka sie znajduja i w jaka pozycje nalezy ja ustawic.
wchodze w to Power management setup–>Power On By Keyboard ale mam do wyboru Disable i Enable, dalem enable, wylaczylem kompa probowalem wszystkie przyciski na klawiaturze i nic...
BIOS Award:
Power management setup–>Power On By Keyboard–>Any KEY
Power management setup–>Power On By Keyboard–>Any KEY
Strona 1 / 1