Wlaczanie kompa z klawiaturki

Co mam zrobic, zeby mozna bylo odpalic kompa z dowolnego klawisza na klawiaturze?

Odpowiedzi: 6

B3T0N:
w biose w bodajze power managment jest taka opcja : weak up – ustawiasz na ANY KEY lub konfigurujesz hot key;a – mi to dziala :D

No niestety nie mam w biosie takiej opcji, wiec nie wiem co dalej robic :(. Moja plyta glowna to ECS K7VTA3, a procek Athlon XP1800+. Pomocy!!!!!
stahumir
Dodano
21.04.2003 21:34:26
w biose w bodajze power managment jest taka opcja : weak up – ustawiasz na ANY KEY lub konfigurujesz hot key;a – mi to dziala :D
B3T0N
Dodano
16.04.2003 00:01:01
Aź się przepaliła od źaru (a ja się opaliłem przy okazji) :D

Pozdroofka
:)
Lezio111
Dodano
15.04.2003 23:52:00
Lezio111:
Hmm, zaświeciła mi się źółta źąrówka nad głową: mianowicie kupujesh klawiature (lub bierzesh starą ze strychu), dorabiash jej kabel zasilający, potem robisz se dziure w klawiaturce, i tam musisz umiejscowić przycisk do odpalenia. Następnie łączysh z przyciskim zasilania (tego gdzi się normalnie włancza) kabel. Po dorobieniu skomplikowanych mechanizmów mash włączenie na klawiaturce

Zalety:
– moźesz odpalić kompa z klawiatury
–spełni się twoje dzisiejshe marzenie

wady:
–zasadnicza znajomość elektorniki
–koshty
–więcej wad jak zalet
–spieprzenie klawaiturki
–utrata gwarancji (to chyba zaleta )

oj Lezio...coś chyba za duźo watów miała ta źarówa... :lol: :wink:

stahumir co do odpalania z klawiatury, to spróbuj skorzystać z opcji szukaj, o ile pamiętam to stosunkowo niiedawno bylo to pytanie na forum i było chyba kilka sposobów... lub idź za radą inferno i pogrzeb w biosie, tylko uwaźaj jak nie jesteś w tym mocny, jak znajdziesz pozycję "keyboard", to spróbuj ustawić źeby była włączona, ja np. mam klaw. multimedialną i odpalam po ustawieniu w biosie z klawisza "power"...
aligator
Dodano
15.04.2003 00:55:03
Hmm, zaświeciła mi się źółta źąrówka nad głową: mianowicie kupujesh klawiature (lub bierzesh starą ze strychu), dorabiash jej kabel zasilający, potem robisz se dziure w klawiaturce, i tam musisz umiejscowić przycisk do odpalenia. Następnie łączysh z przyciskim zasilania (tego gdzi się normalnie włancza) kabel. Po dorobieniu skomplikowanych mechanizmów mash włączenie na klawiaturce :)

Zalety:

wady:
–koshty
–więcej wad jak zalet
–spieprzenie klawaiturki :)
–utrata gwarancji (to chyba zaleta :wink: )
Lezio111
Dodano
14.04.2003 23:51:26
Hmm, zaświeciła mi się źółta źąrówka nad głową: mianowicie kupujesh klawiature (lub bierzesh starą ze strychu), dorabiash jej kabel zasilający, potem robisz se dziure w klawiaturce, i tam musisz umiejscowić przycisk do odpalenia. Następnie łączysh z przyciskim zasilania (tego gdzi się normalnie włancza) kabel. Po dorobieniu skomplikowanych mechanizmów mash włączenie na klawiaturce :)

Zalety:

wady:
–koshty
–więcej wad jak zalet
–spieprzenie klawaiturki :)
–utrata gwarancji (to chyba zaleta :wink: )
Lezio111
Dodano
14.04.2003 23:51:26
stahumir
Dodano:
14.04.2003 16:54:28
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1