wkładam i wyjmuje kabel na okragło.

moja karta sieciowa to WL–U350B PLANET. WIRLES LAN IEEE802.11b (spisałem cała nazwe)po zainstalowaniu jest wszystko ok, pojawia sie nowe połaczenie w folderze o nazwie"połaczenie sieci bezprzewodowej" na poczatku, działa i wogóle ale jesli wyłącze komputer i za jakis czas włącze to folder moje połaczenia jest pusty, wszystyko mi znika i nie moge sie połaczyc. dopiero kiedy wyjme z kompa kabel i włoze spowrotem wtedy uruchamia sie program i pojawia moje połączenie. mam dosyc wkładania i wyjomwania ciągle kaba zeby uzyskac połączenie... pomózcie.

Odpowiedzi: 4

Nie wiem jak u Ciebie wygląda sytuacja z providerem ( dostawcą internetu ),
moźe w sprawie takich problemów moźna się zgłosic do " konserwatora/administratora sieci ".
W moim przypadku jakiś czas temu zmieniali swiatłowód w mojej okolicy ( z związku z modernizacją szybkośći transmisji) i modem kablowy nie chciał nawiązać połaczenia, dlatego źe częstotliwość pracy modemu się zmieniła.
Jeśli nic nie wymyślisz to proponuje zgłosić problem providerowi.
McScr@by
Dodano
28.12.2003 15:39:13
Cześć!
A czy to urządzonko kiedykolwiek działało bez zarzutu ?
Bo moźe coś jest nie tak u twojego operatora internetu a nie u ciebie. Dziwna sprawa tak na prawdę nie bardzo wiem co moźe być przyczyną twoich problemów. :?
Anonymous
Dodano
28.12.2003 14:34:51
haj, problem w tym ze ja jestem sam, nie jestem podłączony z kims innym. i kabel który idzie od tego nadajnika (niby anteny) do mojego kompa musze ciągle wyjmowac i wkładac zeby program który był razem w komplecie zauwazył ze jest połączenie. nadal nie wiem co zrobic...
Malone
Dodano
26.12.2003 17:57:51
Ja miałem podobny problem, musiałem wyciągnąć i włoźyć kabel źeby znikła ikonka informująca źe kabel sieciowy jest odłączony. Przyczyna była taka źe switch się zawieszał, więc to nie była wina windowsa. Spróbuj zamienić miejscami na switchu swój kabelek z kabelkiem sąsiada i moźe będzie dobrze. Pozdrawiam !
Anonymous
Dodano
26.12.2003 00:00:08
Malone
Dodano:
24.12.2003 16:39:45
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1