Witam– problem z dzwiekiem i video

Witam
mam pewniem problem z windowsem xp.
Zainstalowalem go pomyslnie i od tego czasu zaczely sie klopoty.
Po uruchomieniu windy gdy wlacze winampa dzwiek jest, gra muzyka itp, po nastepnych 3–4 minutach dzwieku nie ma a pojawia sie charczenie, i trzaski, licznik sekund w winampie przesuwa sie bardzo szybko , tak z 3 –4 razy szybciej , przebiegaja cyferki.
Tak samo jest z obrazem, wideo przyspiesza, dzwiek z filmu po paru minutach jest tez znieksztalcony i obraz tez nie jest plynny ale rwany.
Sprzet jest ok, chodzil na win98, instalowalem directx 9 , kodeki ze strony creativa itp i to samo,ciekawostka jest to ze jak cos robie jeszcze np slucham muzy i kasuje cos to gra normalnie, wiec moze to wina dysku, dysk jest ibm 7200, nie formatowalem na ntsc podczas instalacji windowsa zp, moze ktos mi doradzi co zrobic ?
Zrobilem test, i uruchomilem antivira by skanowal dysk i puscilem winampa, muzyka grala dobrze, od czasu do czasu przerywajac charczeniem , kiedy antivir przystawal an chwile, wiec to sprawa raczej dysku, podlaczenia i konfiguracji.
Ale nie wiem co dalej;)

Odpowiedzi: 1

napisz jaką masz karte dźwiękową, prawdopodobnie wina sterowników do tejźe karty, ja miałem podobnie z moim SB Live, dziwne harczenia trzaski itp, szukałem długo odpowiednich sterowników na creativie i dopiero po 4 wersji udało sie. Pozdrawiam
robert200
Dodano
28.07.2003 13:49:28
D–O–C
Dodano:
25.07.2003 20:36:41
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1