Witam , pomocy dla "zielonego" czlowieka;–)))
Chodzi o to , gdzie sie sprawdza temperature procka? Mam windowsa xp home (proc PIV 1.7 – i ewentualnie jesli mozecie mi podpowiedziec jaka powinna byc prawidlowa temperatura)
Z gory wielkie dzieki za pomoc
pozdrawiam
Z gory wielkie dzieki za pomoc
pozdrawiam
Odpowiedzi: 12
Lepiej chłodzi zamroźony spirytus :D
Moim zdaniem wystarczyłą by ci woda (zimna) :D
No ale u mnie z tyłu za kompem jest grzejnik na 40 stopni(i podgrewa) ale kupuje wiatrak i będzie 15 stopni(albo kompa na dwór :D
Hehe mój rekord to 67 stopni.
Było to w lato źar niemiłośierny (no i Duron ofcoz)
Było to w lato źar niemiłośierny (no i Duron ofcoz)
E lezio to ja mam lepiej 32 stopnie :D
Zainstaluj sobie taki mały programik:SpeedFan,pozwoli ci sprawdzac temp.procesora z poziomu windowsa,Darmowy programik dołaczony do jakies gazetki,tylko nie pamietam tytułu
Zainstaluj sobie taki mały programik:SpeedFan,pozwoli ci sprawdzac temp.procesora z poziomu windowsa,Darmowy programik dołaczony do jakies gazetki,tylko nie pamietam tytułu
Mam na pIII 889 mHz 39 do 40 stopni :)
Mam na pIII 889 mHz 39 do 40 stopni :)
Zaraz robie reset i ci mówie :D
Heh no to zaleźy, napewno moźesz sprawdzić temperaturę proca w biosie. W tym celu restrtujesz kompa i na ekranie na którym wykrywa ci urządzenia ide (zaraz po zgłoszeniu się karty graficznej) wciskasz delete. W biosie powinna być opcja Health Status, lub coś podobnego, tam będzie temeratura proca.
Popatrz czy na płytce od płyty głąwnej jest jakiś program do pokazywania temperatury (wtedy będziesz mógł patrzeć na celcjusze z poziomu windowsa). Jeźeli masz płytę na chipsecie VIA to ten programik nazywać się będzie VIA Hardware monitor.
Co do temp proca to nie wiem jaka powinna być optymalna dla Pentiuma, ja mam Durona.
Popatrz czy na płytce od płyty głąwnej jest jakiś program do pokazywania temperatury (wtedy będziesz mógł patrzeć na celcjusze z poziomu windowsa). Jeźeli masz płytę na chipsecie VIA to ten programik nazywać się będzie VIA Hardware monitor.
Co do temp proca to nie wiem jaka powinna być optymalna dla Pentiuma, ja mam Durona.
Hey. Temperature procka sparawdzamy w BIOS. Mozna tez uzyc HWiNFO32 i tam patrzec bez wychodzenia z systemu.
Co do temperatury – ja jestem fanem AMD, ale na Intelq no to powinno byc gdzies ok 30 lub mniej, no ale tego pewny nie jestem.
Co do temperatury – ja jestem fanem AMD, ale na Intelq no to powinno byc gdzies ok 30 lub mniej, no ale tego pewny nie jestem.
Strona 1 / 1