Witam i pytam – Chłodzenie – cicho i wydajnie
Witam. Planuje sobie zminiec obudowe co za tym idzie: zasilacz jak rowniez chlodzenie na procesorze, i moze na karcie graficznej. Mam athlona xp 1700+ nie kreconego, a karta to GF4 gainwarda 650 8x TV (ti 4200). Jaki zestaw moglibyscie mi podsunac za okolo 300 zl ?
PS. Zapomnialem dodac ze zalezy mi na jak najcichszym a zarazem jak najwydajniejszym zestawie.
PS. Zapomnialem dodac ze zalezy mi na jak najcichszym a zarazem jak najwydajniejszym zestawie.
Odpowiedzi: 6
Bloczek n CPU, węźe, zbiornik wyrównawczy, nagrzewnica "kadetówka" i pompka ręczna na korbkę = 100zł. :lol:
Jakoś nikt, oprócz mnie, nie bierze pod uwagę kosztów zasilacza. Pomysł z wodą... chory, te 300zł by wystarczyło całość chłodzenia – ale gdzie reszta sprzętu który chce kupić sajnek?
sajnek:Witam. Planuje sobie zminiec obudowe co za tym idzie: zasilacz jak rowniez chlodzenie na procesorze, i moze na karcie graficznej.
Jakoś nikt, oprócz mnie, nie bierze pod uwagę kosztów zasilacza. Pomysł z wodą... chory, te 300zł by wystarczyło całość chłodzenia – ale gdzie reszta sprzętu który chce kupić sajnek?
Wode moźna złoźyć za niewiele powyźej 100zł. A jeźeli nie cchesz wody to na karte najlepsze bedzie chlodzenie pasywne. Jakiego produktu thermaltake bys nie wybral to będzie dobrze. Na procka moze byc pentagram.
ARCTIC COOLING COPPER SILENT 2M recz.reg. obr.13dB
PENTAGRAM FREEZONE XC–80 AlCu
Obudowa ~70zł
Z zasilaczem jest juź większy klops – w tej cenie (do 130zł) nic cichego się nie kupi. Moźna poszukać Modecoma 350W GTF, ale te modele są trudno dostępne. Inne modecomy moźesz sobie darować, są zbyt głośne.
Takie coś:
Fortron 300W ATX –300GTF+ARCTIC PRO TC!
Mam podobny zasilacz (od tego samego sprzedawcy) i wmontowałem w niego podany wentyl – i jest cisza.
PENTAGRAM FREEZONE XC–80 AlCu
Obudowa ~70zł
Z zasilaczem jest juź większy klops – w tej cenie (do 130zł) nic cichego się nie kupi. Moźna poszukać Modecoma 350W GTF, ale te modele są trudno dostępne. Inne modecomy moźesz sobie darować, są zbyt głośne.
Takie coś:
Fortron 300W ATX –300GTF+ARCTIC PRO TC!
Mam podobny zasilacz (od tego samego sprzedawcy) i wmontowałem w niego podany wentyl – i jest cisza.
Ja w takim razie polecam Pentagram Freezone QVC 100 za stówkę.
Trochę nie tak :)
Za 300 zl planuje kupic obudowe + chlodzenie + zasilacz ( bo pewnie tez z obudowy bedzie wiesniaczy ) wiec na wodne nie starczy ... :)
Dziekuje za szybkie odpowiedzi ... Pozdrawiam
Marcin
Za 300 zl planuje kupic obudowe + chlodzenie + zasilacz ( bo pewnie tez z obudowy bedzie wiesniaczy ) wiec na wodne nie starczy ... :)
Dziekuje za szybkie odpowiedzi ... Pozdrawiam
Marcin
To 300 zł planujesz wydac na samo chlodzenie procesora, bo jesli tak to proponuje cos takiego:
Scythe Ninja
+
Papst 4412 F/2GLL
Po malej modyfikacji zapinki powinien pasowac na socketA
Wydajniejszego chlodzenia AC nie znajdziesz. :wink:
Scythe Ninja
+
Papst 4412 F/2GLL
Po malej modyfikacji zapinki powinien pasowac na socketA
Wydajniejszego chlodzenia AC nie znajdziesz. :wink:
Strona 1 / 1